reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

A u nas cos dziwnego sie ostatnio dzieje, Zuzia wcale nie chce cycusia, jak ja biore zeby pojadla to popije troche i kreci sie i jak jej nie posadze zaraz to placze. Wydaje mi sie ze interesuje sie tak wszystki dookola ze cycus juz nie jest jej calym swiatem:no: A mi tak przykro:-p I wogole teraaz to tylko jedzonko i papa a wczesniej to potrafila tak wisiec na cycku jak jej sie nudzilo, teraz tylko do spania jeszcze podyda a takto to zabawki i zabawki:no: No ale niech poznaje swiat, jakos to zniose:-p.

A wlasciwie to mam pytanie, jak karmicie co 3 godziny to rozumiem ze z jednej piersi a za 3 godziny z drugiej czyli jedna piers co 6 godzin? Bo ja do tej pory karmilam czesto a teraz jak mala tak nie chce czesto to chodze jak balon.:baffled:

Kozica - gratulacje dla nowej mamusi i nowej cioci
Madziara - mi tez sie tak z tymi zebami nasunelo na mysl, moze dlatego tak placze, chociaz ty masz pewnie doswiadczenie i wiesz jak to jest, no ale kazde dziecko inaczej przechodzi:-p

reklama
Ewelina dokladnie tak jak piszesz, raz jeden raz drugi, czyli odstep ok 5-6 godzin, ale ja np po kapieli daje dwa cycusie i w nocy nie raz tez dwa. A piersiami sie nei martw, 1-2 dni i sie wszytsko ureguluje, bedzie tyle mleczka ile malej potrzeba.

Ewelina, u nas tez jest podobnie z tym jedzeniem, choc nie powiem dalej ladnie je, ale tearz juz musze go karmic bedac z nim sam na sam, a kiedys to i przy telewizorze moglam, i moglam z kims rozmawiac, i przez telefon gadac, nawet ksiazki czytalam :-) A teraz to jak sie po glowie podrapie to juz patrzy co robie zamiast jesc :-D

Ja jednak myślę, że ten płacz u małego to z powodu brzuszka. Dzisiaj tez się tak nagle rozpłakał a za chwilę się okazało że kupkę zrobił. Potem już był spokój.

A co do piersi to jak jest dużo mleka to daje się jedna a potem druga ale można tez dawać najpierw jedna a potem druga przy jednym karmieniu.

Dzieci niestety coraz bardziej interesuje świat dookoła a nie tylko cycuś .

U nas dziś też jedzonko dziwnie.:-DChoć niestety niekarmie piersią. Mały w nocy zjadł ok 4tej potem walną sobie przerwe do 9tej mleczko, potem o 12tej zupka marchewkowa z ryżem hippa bardzo mu smakuje i nic mu po niej niejest wtrzepał cały słoik a jak się skończył to na mnie krzyczał ah te dzieciaki;-). Potem o 15tej kaszka o 18,30 mleko zasnął o 19tej i śpi:-D. Pewnie dlatego ze go dziś wymęczyłam zabawami i jak mu czytałam bajkę to odpływał dosłownie:-D teraz pewnie gdzieś koło24tej zje:-D. Katarek leje się ale przynajmniej już tak nie kaszle.
Mam nadzieje ze jutro niebędzie tak wjało i niebedzie tak zimno to może wyjdziemy na mały spacerek.
Miłego wieczorku!!!

Ewelia, i Tomola co do kciuków i smoczków to całkowicie się z Wami zgadzam, no ale trudniej nieraz upilnować żeby maluchy nie brały kciuków do buźki bo mają je cały czas pod ręką. Ja staram się smoczka podać gdy już tego kciuka ssie. no ale to nie jest cały czas.
Evalinakol, odkąd ja podaję zupki małemu, to też ma rzadziej kupki, przeważnie co drugi dzień. Ale co zauważyłam, to że mimo że np. mały zje ok.100ml takiej zupki, to i tak po niej jest szybko głodny. A myślałam, że taka zupka to trochę ma kalorii:confused:
BArtuś też jest strasznie ciekawy świata, a tak się zawsze rozgląda że szok.wszystko go interesuje, nawet odgłosy w drugim pokoju.tak fajnie nadsłu****e. No ja mykam spać. Dobranoc

Dzień dobry!
Widzę że ja dziś pierwsza!!!
Dziękuję za życzenia :-)
U nas noc standardowo pobudka po 4, karmienie i trochę spania ale widać było że go kupa męczy....
Madziara to co opisujesz to pewnie brzuszek, my też tak mamy tylko nasz Kuba się po jedzeniu np. tym wieczornym bardzo kręci w łóżeczku i troszkę czasami popłacze a jak mu się nie uda szybko zasnąć to jest ryk. Wczoraj np. zasnął w 5 min, ale obudził się po godzinie z rykiem, troszkę go ponosiliśmy i się uspokoił ale u niego to też ewidentnie brzuszek. My takie problemy mamy od samego początku, tylko jak był malutki to nie wiedzieliśmy dlaczego tak ryczy bo to było praktycznie non stop! Trzeba to chyba przeczekać...bo już sama nie wiem co robić.
U nas dzisiaj cieplej ok 0 ale pada jakieś świństwo więc chyba znowu ze spaceru nici, może pojedziemy samochodem kogoś odwiedzić :-)

kozica to ja druga:-)
dziewczyny ja w koncu trafilam na super pediatre, byla u nas na wizycie w domku:tak:badala i obserwowala malego ponad godzine, wypytala o wszystko i bedzie nas prowadzic bo ja juz wole zaplacic niz meczyc sie z przychodnia:wściekła/y:
rozpisala nam co i kiedy podawaci kazala zaczac od kleiku ryzowego i kaszki Sinlac:tak:potem jabluszko pieczone, za 4 dni gotowane ale nie ze sloiczka:no:itd kolejne produkty co 4 dni. Powiedziala tez ze przy bolach brzuszka KONIECZNE jest USG jamy brzusznej:tak:my juz jestesmy po. Bo czesto przyczyna bolu nie jest kolka:-(
I stwierdzila ze Karol jest strasznie dlugi:szok:az zapytala czy maz jest wysoki bo ja mam 160 cm:-D a swoja droga body 74 juz sa za male:sorry2:
zapytalam przy okazji czy to ze Karol caly czas rusza rekami i nogami to cos nie tak:sorry2: a ona na to ze to objaw zdrowia u niego nie zadne napiecie miesniowe bo to tez sprawdzala:-D

reklama
Karolki faktycznie duży ten Twój synuś :-) a z tym USG to mnie zaskoczyłaś...my mieliśmy robione ale jakiś czas temu...

Do góry