reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

czesc dziewczyny:)
dawno mnie tu nie było a to dlatego , że zawsze cos wypadnie. U nas zupki i deserki od razu po całym słoiczku niunia zjadła. Bo przez 3 dni byłam w szpitalu a że butelko nie chjce pic to dawali jej deserki To była męczarnia. Teraz mała ma zatwardzenie i kupiki tak co 5-6 dniu ledwo wydusi. Niestety ny jeszcze ząbków nie mamy ale same zaczynamy siadać.
NIe wiem co sie małej stało ale od 3 dni budzi sie tak 0 1-2 i nie spi do 5-6 . i przy tym jest marudna. Jestem już jak neptyk:)
Pozdrawiamy cieplutko wszystkie maleństwa:)

reklama
Fiolka - a co się stało - aż szpital???
To bidulka meczy sie z tym zatwardzeniem. Nie można jej czegoś podać ? Jak sie tak w nocy budzi to pewnie od brzuszka, no albo ząbki idą:-p

pisalam przez 10 min i mi skasowalo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-D
wiec teraz w skrocie:cool2:
widze ze Wasze biedactwa roznie reaguja na nowosci:-( ja podaje wszystko tak jak mi kazala pani doktor i narazie jest ok:tak:od tygodnia maly pije kaszke ryzowa bez dodatkow(rano) teraz wieczorem dostaje kaszke Sinlac - rewelacja baaaaardzo mu smakuje jak sie konczy to placze:-(a narazie wiecej niz 130 nie moge mu podac:tak:
jabluszko mamy podac tylko pieczone w piekarniku a potem gotowane.
Karol jest strasznie ruchliwy, teraz ciagle trzyma stopy w buzi:-Dnawet w nocy jak sie przebudzi:-D
ja juz po pierwszym dniu rehabilitacji a Karolek siedzi z babcia i nawet jest grzeczny:dry:
Natalia krzeselko chcesz identyczne jak my mamy:tak:ale Karol nie usiedzi nawet 5 min wiec narazie jest bezuzyteczne:-D
duzo zdrowka dla maluchow:tak:

Moze Piotrek tez nie usiedzi 5 min ale jak je to jest spokojny więc sie nie martwie...:tak:
Ale marudny sie zrobił...juz dawno tak często nie plakal jutro sie spytam lekarki czy ząbki widać:dry:
bo my dopiero szczepimy juz mineło 8 tyg od ostatniej szczepionki ale zawsze cos albo punkt szczepien zamkniety albo skojarzonych nie bylo raz mi cos niespodziewanie wypadło...ech:sorry2:

Ale sie rozsmakowaly te wasze maluszki...
Karolki - tez patrzylam na te Silnac, fajne sie wydaje a to jest kaszka? Robisz to na mleku czy na wodzie? jak smakuje?

mrozik - az mi sie przykro zrobilo jak przeczytalam o Filipku, zeby tylko mu przeszlo. Wiesz jezeli to jest biegunka to podobno bardzo dobry jest Hipp ORS 200, to jest kleik marchwiowo- ryzowy i jest po 4 misiacu a nawet wczesniej mozna podawac ale wtedy za zgoda lekarza, on jest do kupienia tylko w aptece. Zawsze to naturalna terapia, a podobno swietny jest.

Natalia - oby Piotrus byl jutro dzielny na szczepieniu

Zuzia dzisiaj to prawie calyu dzien albo przeplakala albo przemarudzila, a ja juz mialam dosc, dobrze ze byla ladna pogoda to na spacerze bylismy i sobie pospala.

mrozik byłąm w szpitalu ze powodu kamicy. Niestety mam to wycięcia i dlatego musze mała nauczyć z butelki pić Ona jak na złość nei chce pić. Daje jej kaszkę z malinami i bananami i zje oczywiście ale z łyżeczki i też ne za dużo:(Termin operacji przełożyłam na lutyznadzieją,ze już będzie piła.
Mam pytanie czy wy już wprowadziłyście gluten do diety dziecka??

ja też tak zastanawiałam sie aby teraz wprowadzic więc jak będę 14 na szczepieniu to mam nadzieję ,zę wszystkiego się dowiem

reklama
Ewelia Sinlac jest dosc slodki i nie az taki mdly:-) Karol mnie zadziwil bo pije to z predkoscia swiatla:szok:oczywiscie z butli bo lyzeczka nie chce (szkoda mu czasu chyba:dry:) po 130 ml plakal mi dzis bo chcial jeszcze a kaszki ryzowej zjada 70-80 wiec wychodzi na to ze tamta mu duzo lepiej pasuje:tak:tylko troche droga jest bo w aptece ponad 27 zl kosztowala:baffled: a z tego co widze to nie na dlugo wystarczy bo na 1 porcje sypie sie 7 lyzek:szok::-D a w auchanie jak zwykle nie bylo bo pewnie pare groszy tansza by byla. Ale najwazniejsze, ze mu smakuje to pieniadze nie sa wazne:tak:
robi sie na wodzie:tak:tak jak mleczko normalnie wsypuje do butelki i mieszam i fajnie sie rozpuszcza.

Do góry