reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

u nas jest dokladnie tak samo - nie widac ale ja wyczuwam to bardzo wyraznie:tak:i wiem ze po jablku mu sie to nasililo ale wczesniej mial doslownie pare krostek i chyba po bobasie:wściekła/y:ja podalam tylko jablko i marchewke wiec nie mam zbyt duzego wyboru:-Dlekrka nie pozwolila mi podawac zupek od razu:no:wiec nie mam takiego problemu zeby sie domyslac od czego. Dzis ugotuje mu kawaleczek ziemniaka i po kilku dniach dam ziemniaczka z dynia jak bedzie ok apotem ze szpinakiem zeby unikac marchewki ktora go troche zatwardzila i sie krecil 2 noce. ale narazie tylko 2 skladnikowe dania - najlepsze bez zbednych dodatkow z Hippa:tak:

reklama
Witam wszystkie mamusie.
U nas jednak trzydniówka, Olivera wysypało w nocy ze hoho, cala główkę i brzuszek. Pójdę zaraz do lekarza, żeby potwierdził. I chyba ja z Polski przywiozłam:szok:

Witam mamusie!
Dziewczyny jak gotujecie albo gotowałyście zupkę z ziemniaka i dyni to dodawałyście coś jeszcze? mam na myśli oliwę??

Kozica-ja dzis bede gotowac zupke brokulowo-ziemniaczana,robie tak
Najpierw ugotuje "bulion":-D-marchewke na wodzie,dodam ziemniaczek i brokuly,odleje,zmiksuje,dodam 150ml tego wywaru z jarzyn i 150 bebilonu pepti:tak:zobaczymy jak zje:dry:ale widzialam w przepisach oliwe a nawet kostke rosolowa:szok:
Evelina-duzo zdrówka dla Olivierka:tak:

Dzięki Kira! Więc oliwy nie dodajesz...Kuba już zupkę zjadł i ja też tym razem oliwy nie dałam bo jak miałam takie słoiczki z Hippa to tam nie było żadnego oleju więc sobie pomyślałam że nie trzeba, zastanawiam się tylko dlaczego w przepisach co marchewki z ziemniakami dodaje się oliwę a do dyni z ziemniakiem nie???

Laura-kazdy robi jak uwaza-jednak maslo jest silnym alergenem ze wzgledu na mleko i z maslem czeka sie do roku mniej wiecej:dry:no ale skoro maluszkowi nic nie jest....

Ja bym też zaczęła sama gotować ale nie mam blendera :( a mój mikser kiepsko miksuje i sa grudki. Jak mały będzie starszy to może być ale na razie by się krztusił.
Poza tym to zaczął kaszleć :(

reklama
a jeszcze chciałam zapytać bo któraś z Was chyba Katrins ale pewna nie jestem mroziła dynię to taką surową czy gotowaną a jak gotowaną to razem z wodą?? bo ja dynię mam w piwnicy ale zaczyna mi się psuć i chciałam trochę zamrozić jak można i jakoś to smakuje :-)
Madziara ja blendera też nie mam ale miksuje mikserem (raczej nie ma grudek) ale dla pewności przecieram jeszcze przez sitko.

Do góry