reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Tomola - oczywiście również najlepsze życzenia. Gapa ze mnie :zawstydzona/y:
Natalia - nieźle z tą studniówką. Ja mam podobnie. Często mi piwa nie chcieli sprzedać (a miałam już 25 lat), po papierosy jak mnie mam a wysłała 2 lata temu to tez o dowód poprosili :-D:-D. Nic tylko się cieszyć że się młodo wygląda, chociaż jak ja na siebie patrzę , to wydaje mi się że na swój wiek wyglądam:-p:cool2:

reklama
Tomola wszystkiego najlepszego

To ja chyba z Was najstarsza tu jestem ;)

Mały się rozchorował. Kaszle, nos zapchany i lekka temperatura. byliśmy już u lekarza. Na razie bez antybiotyku tylko Cebion, Calcium, Nasivin i inhalacje. W środę idziemy na kolejną wizytę.
A jeśli chodzi o ząbki to cisza, nóżek do buzi nie bierze, tylko sobie ogląda i nie przewraca się. Mleczko mu coś nie za bardzo smakuje, na śniadanie woli kaszkę i to bardziej na gęsto, i bardziej teraz woli cyca niż butlę.

Zdrówka dla Nikodema. Jak oczka? Dobrze wszystko?
Jak długo można przechowywać pokarm zamrożony. Odciągam teraz i robię zapasy - ale nie wiem co ile wymieniać zawartość?:confused:

Witam w deszczowy poniedziałek!
Tomola wszystkiego dobrego! Ja w 2007 skończyłam 29 lat :-) i też 11.02 wracam do pracy :-(
Madziara biedny Nikodem znowu chory :-) napisz proszę jak robi się inhalacje dla tak małego dziecka i z czego???
Co do słoiczków to ja już sama nie wiem co lepsze.... gotuję też sama ale po marchewce było zatwardzenie teraz po dyni ma też kłopoty ogólnie rzecz biorąc to ja nie widzę różnicy...wszystko beznadziejnie nam wychodzi ( a Kuba i tak wszystko bardzo chętnie je tylko potem cierpi biedaczek ). U nas też ząbków brak, nogi nadal gdzieś na horyzoncie a na boczki nie chce mu się przewracać......

Tomola, trochę późno, ale wszystkiego najlepszego z okazji 29 urodzin. Ja niedługo skończe 28:-),ale to jeszcze trochę.
U nas ząbków też nie widać, choć Bartuś ślini się już od dawna i do buźki też wsystko ładuje, co może.
Kira, jak badanie?
Natalia 85, to ciesz się jak cię "odmładzają":-)
Bartuś mnie dzis obudził swoim gaworzeniem chwilę przed budzikiem, także miłą miałam dziś pobudkę:-). Leżał sobie i gadał grzecznie...
Madziara, pozdrowienia dla Nikosia.

Natalia85 - to mi przed wigilią kobieta w sklepie jaki tekst puściła ja stoje w kolejce a jedna ekspediaentka do drugiej :"Podejdź no tam dzieczyneczka stoi i czeka obsłuz ją" Mi w takich momentach robi się gorąco :wściekła/y:Tak samo ostatnio byłam w aptece a kobieta do mnie na Ty ...... no już normalnie chciałam jej coś powiedzieć. Nie mówiąc np o takich akcjach jak niewpuszczenie mnie na dyskoteke bez okazania się dowodem ech....... :szok:Niewiem dlaczego wiekszość ludzi ocenia wiek po wyglądzie, wkurza mnie to.Tylko że ty Nati jesteś młodsza ode mnie a ja już stara d... jestem hehe:-D

Powiedzcie mi dziewczyny jakie dajecie proporcje warzyw do zupek bo chce Oli sama coś upichcic a niewiem ile czego dac żeby nie zaszkodzić.Może w końcu zacznie jeść bo narazie to buntuje się ,zaciska usta i nie chce jeść:wściekła/y::no::szok::-(

Hej dziewczyny.
Ja mam 31 i tez kiedyś miałam takie problemy jak np. Mrozik i Edyta, ciągle musialam legitymacje studencka pokazywać, ale to już na nieszczęście:no: za mną. Dwoje dzieci robi swoje.:-D
My byliśmy dzisiaj u lekarza. Co do rozszerzania diety to ma jeść warzywa, pierś z kurczaka, z owoców jabłko, gruszkę, banana i pomarańczę. Kaszki bezglutenowe. I tu mamy problem, bo swojego mleka nie ściągnę i muszę kupić modyfikowane. Aha i powiedziała, ze podziwia, ze karmie piersią tak długo, bo tutaj robi to niewiele kobiet. Tzn karmią najczęściej mieszanie pierś - butelka, albo butelka. Dala mi tez skierowanie do okulisty, bo twierdzi, ze Oliverowi ucieka lewe oko. Wizytę mamy na 8 lutego.
Oliver tez ma zatwardzenie, ale ostatnio zaczęłam gotować zupki i jest troszkę lepiej. Juz kiedyś podawałam te stronę, ale przy innej okazji. Mozna tam znaleźć książkę kucharska dla dzieci..4shared - free file sharing and storage - share folder - dzieciaczki

Evelinakol - na tej stronce jest właśnie ta książka którą dziewczyną przesyłałam. Nie wiem czy gotowały już coś z tego. Ja póki nie mam pewnych warzywek, to wolę słoiczki
Ja też wybieram sie do okulisty z Filipem, tylko nie wiem kiedy, bo tam trzeba zając kolejkę już o 4 rano, a wszyscy polecjaą ta przychodne, a nie prywatnych lekarzy, jeżeli chodzi o zeza

hej tomola!Ja tak troche z innej beczki,ale mam do ciebie pytanko.Czy rodziłaś może w szpitalu w Świętochłowicach?i czy jesteś może z Chorzowa?Pytam bo ja rodziłam w Świętochłowicach w sierpniu i na sali leżała ze mną pewna Ola(imię wnioskuję po nicku) która ma synka Szymonka i jak ciebie tu zobaczyłam to tak mi wszystko pasuje aczkolwiek mogę się mylic.Więc jesli to nie ty to przepraszam ze zawracam głowe i pozdrawiam serdecznie

reklama
Do góry