reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Rety dziewczyny jak czytam jak dzieci moga chorowac boje się o Wiki mam nadzieje że nic jej nie będzie póki co jest ok.
Jesli chodzi o pilot i komóra jak najbardziej najlepoiej tolerowane zabawki przez nasze dziecko telefoinu staram się nie dawać ale jak gdzieś jestesmy i zacznie płakać to wteduy na uspokojenie.
A charakterek moje dziecko ma niezły wszystko wymusza a jak nie dam jej czegoś to taki płacz że szok histeria.

reklama
Karolki Mrozik dla waszych maluszkow duzo zdrowka, zeby szybciutko wyzdrowialy!Co sie porobilo z tymi biegunkami??czy to cos powaznego?od czego ta biegunka???biedne maluszki:-:)-(.Mamusie trzymajcie sie!

My za niedlugo idziemy do tesciow, az mnie dreszcze przechodza, az w zoladku parzy-sero:sad::ninja2::oo2:,nie cierpie do nich chodzic, niby sa ok ale znowu beda tarmosic malego, krzyczec piszczec i jak zwykle tesciowa bedzie cmokac ze bede chciala przed osma jechac, zeby maly poszedl spac, i ich wiecznie dracy sie piesek, ah....

Przykro mi z powodu tego ze Tomek uwielbia moich rodzicow a przy rodzicach Carlo ryczy i furi dostaje,ale co tu poradzic.

Karolki jeśli chodzi o odparzona pupę to pamiętam, ze Monika kiedyś miała ten problem i wtedy zastosowałam taki fioletowy płyn do smarowania (nadmanganian potasu) - kupiłam go w aptece. To są tabletki, które się rozpuszcza w wodzie i tym powstałym płynem smarujesz. On bardzo ładnie zasuszył rany i wszystko się dość szybko wygoiło.

kurcze mrozik to i Filipka dopadło??? :szok: bozie to dziecko juz tyle przeszło ostatnio, zal mi maluszka :no: ale co to jest za paskudztwo, bez gorączki??? no zdroweczka zyczę :tak:

to ja na chwile
14 pieluch na dobe to malo:tak:moja mama zostala z Karolem na 3 h i poszlo 12:szok:wiec na dobe ok 40:-(a o odparzeniu nie chce juz pamietac, jedna rana:-(
duzo zdrowka dla wszystkich maluszkow:tak:

Karolki współczuje. Niestety jak dziecko chore to coś strasznego. W każdym razie widok mojego dziecka w szpitalnym łóżku z podłączoną kroplówką i półprzytomnego bo z gorączką ponad 41 stopni to dla mnie trauma i mam nadzieje, że to był pierwszy i ostatni raz :wściekła/y:
Dlatego jeszcze raz wszystkim maluszkom życze duuuuuuuuuuuuużo zdrowia!!

Luxik my to przeszlismy 3 tyg temu teraz choruje Filipek i Adas Kiry:-(
no nie ma nic gorszego niz chore dziecko:no:az zal patrzec jak sie meczy.
Powiem Wam jeszcze,ze rotawirus moze przebiegac tylko z katarem:szok:czesto tez jest poprzedzony katarem i brakiem apetytu a pozniej dopiero wymioty i biegunka:tak:a mleko jak najbardziej mozna podawac. Na odparzenia polecam clotrimazol i wodny roztwor gencjany;-)oczywiscie clotrimazol 2-3 razy na dobe nie za kazdym razem:tak:
My obecnie jestesmy u tesciow Luxik ale nie jest zle, maly sie bawi ladnie , tylko rano mial taki humor ze szok:wściekła/y:wszystko na nie, az sie w lozeczku osunal na szczebelki i ma lekkie limo pod okiem:-p

Piotrek przy przeziebieniu miał biegunke i odparzona pupe...sudocrem pomogł:tak:

Madziara ja nadmanganian potasu też stosowałam, na swoja skóre, rzeczywiscie działa:tak:

Karolina to zdanie zabrzmiało jakbys siedziała teraz u tesciow Luxik musialam drugi raz przeczytac bo sie mocno zdziwilam hehe:-D

Zdrowka dla wszystkich chorujacych maleństw

w szpitalu niestety:-(ale nie mielismy odwonienia bo ciagle jak widzialam ze sie oslabia to robilam awanture i dostawal kroplowke:baffled:

reklama
Karolki przepraszam ze tak sie dopytuje ale nie jestem na bieżąco :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Już o nic nie pytam bo wiem ze nie są to miłe wspomnienia :no::wściekła/y::szok:

Do góry