reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

reklama
Dzieki za zyczenia, przydadza sie, bo naprawde jakos mi ciezko , obydwoje sa marudni, wszystko musze sama, latam jak perszing:-(teraz spia, wstawilam na rosolek i przyszlam zobaczyc co w sierpniolandii slychac:-)

Moj lekarz kazal mi zaczynac od marchewki stopniowo zwiekaszac porcje i po tygodniu wprowadzac kartofelka, szpinak a po jakims miesiacu przejsc na owoce i soki, ponoc sa bardziej ciezko strawne.Raabit kiedys dalam mojemu malemu sok jabkowy i kupe mial ze sluzem i taka jakby galaretka:baffled:dziwna byla, ale skoro twoj dzidzia dobrze sie po nich czuje to nie wydaje mi sie zeby zaszkodzil.

Luxik u nas wręcz przeciwnie :tak: od kiedy podaje zupki i soczki to nie ma żadnych problemów z kupkami :tak: także bede nadal podawała taki rozcieńczony z wodą skoro małemu smakują i nic sie po nich nie dzieje :tak: zresztą skoro są na rynku w sprzedaży tzn że można podawać :-)

Dziewczyny, a gdzie się bawią Wasze dzieci? My nie mamy dywanów i na podłodze, nawet gdy rozłożymy koc to jakoś ciągnie zimno i na razie Dominika bawi się na łóżku.
Ja soczki daję rzadko, bo z niekapka nie umie córeczka pić, a łyżeczką to strasznie rozlewa. Nie wiem, kiedy ją nauczę z tego niekapka. Ze smoczka też nie umie no a już nawet bez sensu do smoczka przyzwyczajać. A za miesiąc niecały wracam do pracy.

A my nadal walczymy z katarem leje się z tego noska mały sie denerwuje wkońcu zasnął jutro wizyta u lekarza mam nadzieje ze bedzie dobrze trzymajcie kciukasy za nas. ja daje soczki mały bardzo je lubi.Dałam mu soczek marchwiowo-jabłkowy z hippa wcześniej sprawdziłam marchewke i jabłuszko jak je toleruje i jest ok, dałam mu soczek z dyni i morelki bardzo mu smakują z zupek to marchewkową z ryżem hippa i jarzynową bardzo mu smakuje. :tak::-p
Miłego wieczoru:-D:-)

Raabit ja tez mysle ze skoro malemu nic nie jest to spokojnie mozesz podawac, te produkty przeciez nie trafiaja do sklepow od tak sobie tylko sa badane i wogole, to jezeli pisze ze po 4 misiacu to pewnie wiedza co robia. jedynie jak jest podejrzenie alergi to chyba troche uwazac i obserwowac. I tak z kazdym dzieckiem jest inaczej, jednym szkodza soczki innym marchewki, itp. No i co lekarz to opinia, jedni mowia ze od jablka zaczynac drudzy ze ciezkostrawne:baffled: Najlepiej chyba obserwowac i podawac co sie uwaza, tyle ze stosownie do wieku.:-p Pozatym we wszystkich prawie sloiczkach jest troche soku. Zanim podalam jarzynowa(jest tam sok winogronowy) dalam troche soku winogona z koprem wloskim i rumiankiem i tez nic nie bylo, acha no i nie rozcienczalam. A to trzeba rozcienczac?
Laura Zuzia bawi sie gdzi popadnie, troche na dywanie, troche na macie, troche na lozku, tez troche ciagnie od podlogi ale ona nigdzie nie wytrzymuje dlugo wiec dlugo tam nie lezy:-p

No dobra...
Mam chwilke wytchnienia:-pno wiec po kolei..
Luxik-dołaczam sie do zyczen,mam nadzieje ze niedlugo będzie lepiej:tak:
Raabit-u nas z soczkami ciężko;-)Adasiowi smakuje tylko malinowo jablkowy Hipp,pil moze ze 2 razy,jakios bardziej ufam herbatkom,a i Adas je woli:tak:Ostatnio dalam zupke jarzynowa Hipp i wrąbał az mu sie usy trzesly-nie nadarzalam nabierac na łyżeczke tak szybko buzie otwieral:-Da no i kupilam kaszke na noc Bobovity-to samo-pieknie je:tak:
Tomola-gratulacje dla Szymonka:tak:rośnie bąbelek
Laura-Adas bawi sie zazwyczaj na łózku
A mam pytanko-czy wasze bąble tez zaczely tak gadac:confused:Adfasiowi sie buzia nie zamyka od 3 dni,nawija do wszystkiego i to bardzo glosno,a ulubione jest brrrum,brrrrum-tak smiesznie to brzmi:-Da to sie chlopak rozgadal:-)
My na kartonach,w miedzyczasie malowanie mieszkania i nadal pakowanie:dry:

Kira - wlasnie u mnie to samo, jakis czas to sie nie odzywala wogole az sie wszyscy smiali ze taka niesmiala bedzie a od kilku dni to gada jak najeta i to wrzeszczy, ryczy, nawet jak usypia to mamrocze do cycka cos:-) Jak zasnie to mi jeszcze w uszach dzwoni:-)

Kira Szymon tez strasznie gada, poza tym krzyczy i piszczy, czesto jest tak ze aby pogadac z mezem musimy isc do innego pokoju :-D Ale przynajmniej slysze ze mam dziecko w domu :tak:

A u nas dzis byl super dzien, Szymcio rano byl na szczepieniu, a potem bardzo grzeczny, prawei caly czas sie sam bawil, jestem w szoku, chyba bede go co drugi dzien szczepic :-D
Teraz spi, zobaczymy jaka bedzie noc?

A i najwazniejsze, wiem ze pewnei to jeszcze nei zadna regula, ale dzis po raz pierwszy taki dzien ze maly nic nie ulał :tak::tak::tak:, tak wiec jest szansa ze to sie kiedys skonczy, bo czasami to juz mam tego ulewania dosc.

reklama
Kira życzę wytrwałości :-) a ta kaszka na noc jest po 4 m-cu i czy jest bezmleczna?

Nasz Kuba jak bawi się na podłodze to zawsze na kocu bo też ciągnie i zamykam jeszcze drzwi to wtedy jest lepiej ale on zwykle długo tam nie zabawia :-)
Z tym wprowadzaniem nowości to też myślę że trzeba obserwować dziecko i jak jest napisane że po 4m-cu to można spróbować a jak maluszkowi nic nie dolega to znaczy wszystko ok.
Lecę spać dziewczyny! bo Kuba budzi się kilka razy w nocy....

Do góry