reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

ja do tej pory karmiłam tylko piersią ale już od jakiegoś tygodnia podaję jabłuszko i teraz zaczynamy bawić sie z marchewką z jabłkiem bo po samym jabłku nic mu nie było a mój synek ma cztery miesiące.

reklama
Laura u nas przy samym obrzedzie polewania woda trzyma mama. Tak wiec to widac roznie. Nic sie nei martw, bedzie dobrze!!
Tylko sie ładnie ubierz ;-), bo mojej znajomej corka, jak zobaczyla zdjecia ze sowjego chrztu (bylo to jakies 13 lat temu) to przez tydzien sie nie odzywala do sowjej mamy, bo byla obraznoa ze ta sie tak fatalanie ubrala na jej chrzest :-D:-D:-D
Oczywiscie napisalam to w ramach zartu, ale powaznie tak bylo :-)

Aha, chcialam napisac do tych mam, ktorych dzieciaczki sie nie przwracaja jeszcze z brzuszka na plecy, Szymcio sie tez nie chcial przewracac, a dokladnie w nowy rok fiknal tak dwa razy, i teraz juz codziennie pokazuje wszytskim jak to robi i ma przy tym duzo frajdy :-D Tak wiec mysle ze i wasze lada dzien zaskocza o co w tym chodzi, wiec sie nie martwcie, bo ja sie tez bardzo martwilam a widac na wszytsko przyjdzie czas.
Poza tym Szymcio juz bardzo lubi lezec na brzuszku, bo tez od paru dni w tej pozycji nauczyl sie siegac po zabawki, wiec mu sie nie nudzi :-)

My dzisiaj tez nie bylismy na spacerku, bylo -8 ale wiatr duzy i wydawalo mi sie jak bylam w sklepie ze jest przynajmniej -25:baffled: brrr

U nas tez dzisiaj zimno ale niestety wyszłam dwa razy bo zaprowadzałam i odbierałam Monike z przedszkola. Ale jak bedzie jeszcze zimniej to chyba ja w domu zostawię bo na takie mrozy nie będę z małym wyjeżdżać.

Hej dziewczynki :-)
co do ssania kciuka to słyszałam (chyba w programie "mamo to ja" na tvn style) że ssanie kciuka to fizjologiczna czynność i poznawanie swojego ciała przez maluszka i nie należy mu w tym przeszkadzać. Dziecko po jakimś czasie przestanie to robić a ze smokiem nie będize już tak łatwo oduczyć. Nasz nie chce brać smoczka do buzi (czasami tylko sporadycznie) ale paluszek ssie i czasami tak zasypia :tak: nawet pytałam o to panią pediatre to mówiła ze to normlany etap rozwoju u dziecka i lepiej żeby ssało kciuk niż smoczka :tak:

Poza tym dzisiaj byliśmy u lekarza z małym bo jest chory i dostał swój pierwszy w życiu antybiotyk :-:)wściekła/y: jest strasznie chory ma chrype, jak kaszle to płacze bo go wszystko boli (a ja razem z nim bo myslałam ze mi serce pęknie jak widziałam jak sie męczy) :-( a w środe bylismy u lekarza bo miał leciutki kaszelek (zaraził sie ode mnie) a w ciagu 2 dni przeszło w coś takiego szok! :szok::wściekła/y: dobrze ze chociaż gorączki nie ma :no:

No i pani mówiła że przy -5 nie należy juz wychodzić z maluchem no chyba ze szybko do sklepu jak już nie ma innego wyjścia. Takie małe dziecko nie powinno wdychać mroźnego powietrza bo to źle robi na płuca i oskrzela :-( teraz to powiedziała ze mam poczekać ze spacearmi aż bedzie temperatura przynajmniej 0 stopni.

No tak tylko ja bym musiała zatrudnić kogoś do odprowadzania i zaprowadzania Moniki. Poza tym u mnie na termometrze było -4,0 a w mieście jak jechałam pokazywali - 8,0.
Poza tym to i tak muszę iść z małym do lekarza bo on co parę dni ma bóle brzuszka i okropnie się drze. Nie wiem czy to jeszcze mogą być kolki czy już coś innego.

Ja własnie wróciłam do domku od mamy mojej mały śpi ale dziś było ciężko:wściekła/y: maly cały zawalony katar kaszel:szok: Rabbit też mi się płakać chce jak widze jak bidulek się męczy na szczęście niezapisała antybiotyku jak do poniedziałku bedzie gorzej to kazała przyjść i da antybiotyk narazie zapisała
Cebion,Calcium Calfit, Ibufen oraz malina kaszel mam nadzieje ze to mu pomoże najgorszy jest lejący sie katar ja biegam i co chwile musze czyścić nosek fridą żeby mógł oddychać.
My też dziś niebyliśmy na spacerku wieje strasznie i zimno brrr...
Dużo zdrówka dla waszych maluszków!

Oj dziewczyny współczuję Waszym maluszkom no i wam oczywiście! Życzę szybkiej poprawy! Dobranoc.

reklama
Dzięki Kozica ja też mam nadzieje że bedzie lepiej i że nasze maluszki bedą zdrowe i ze wkońcu będzie ciepło i ładnie.
Dobranoc

Do góry