reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Cześć!

My już na nogach a właściwie to mały od 5tej broi krzyczy smieje się :tak:
nocka jakoś w miare oby ten dzień był lepszy niż wczorajszy.
Uciekam do łóżeczka jeszcze i jeszcze raz najlepsze życzenia dla maluszków bo dziś sporo kończy 5 miesięcy:-D

reklama
Natalka z tym nocnikiem to mnie akurat to nie dziwi bo moja kuzynka tez zaczela sadzac ok 6 miesiaca i mala szybko zalapala o co chodzi:-Dbudzi sie rano siada i robi co trzeba:tak:
u nas wczoraj byla akcja :-(wyszlam z domu a tu telefon, maly tak sie rozplakal ze sie zapowietrzyl i nie mogl oddychac, maz juz chcial pogotowie wzywac - mowie Wam z dziecmi to nigdy nic nie wiadomo:baffled::no:nie moglam dojsc do siebie:-(

hej:)
już się cieszyłam, że Wiki pięknie sypia, ale od kilkunastu dni juz nie jest tak cudownie. Budzi się średnio raz lub dwa razy więcej. To chyba przez dokuczające jej dziąsełka:-(
wprowadziłam jej jabłuszko(choć lekarka mi nie kazała nic wprowadzać, ale co tam) i bardzo jej smakuje.:-D Daję po troszeczku, nie jako pełny posiłek.
Od jutra też wprowadzam obiadki,bo za 2 tygodnie wracam do pracy:-(. Co prawda na 3 godziny dziennie, reszta pracy w domu na kompie.

Madziara jak dobrze, że ten zabieg masz już za sobą :tak: teraz to tylko życze dużo zdrówka Nikodemowi i żeby już nic mu sie złego nie przytrafiło :tak:
Karolki moja mama mówiła ze ja też bardzo szybko zaczęłam robić do nocnika :tak: ledwo siedziałam a już bez problemu korzystałam z nocniczka :tak:
Kama1102 ja mam ostatni tydzień z maluchem i od 21 stycznia ide do pracy :-( niestety nie zawsze mozemy sobie siedzieć spokojnie z naszymi maluszkami w domku :wściekła/y:
Mrozik współczuje tych dolegliwości :-( mam nadzieje, że nospa ci pomoże :tak:

Hej dziewczyny, jak Was czytam, to ja może też kupię za miesiąc nocniczek, warto spróbować, a nuż coś z tego wyjdzie.
Odnośnie wody, to ja piję żywca, kingę pienińką, ale dolewam ciepłej wody z czajnika, bo temteratura pokojowa za zimna.

Odnosnie wody, to my pilismy caly czas mineralna cisowianke, dlatego wlasnie ze niskosodowana a niby taka byla wskazana w czasie cizay. Teraz natomiast od czasu jak gotuje malemu jedzonko to kupuje zywca, bo tez jest niskosodowana a i jest to woda zrodlana, bo ponoc dzieciaczki mineralnej nei moga.

Natomiast w sprawie nocnika, to oczywiscie kazdy robi jak uwaza, ale ja w kilku miejscach czytalam a i ogladalam program w tv poswiecony temu tematowi, ze dzicie na nocnik mozna odsadzac dopiero jak juz bardzo dobrze siedza, czyli o 1,5 roku. Moze to i troche za pozna, ale z drugiej strony juz teraz gdy maja po 5-6 miesiecy to moim zdaniem zdecydowanei za wczesnie. Nam lekarka w czwartek powiedziala ze dziecko ma jeszcze czas zeby siedziec, mimo iz byla w szoku jak nasz malec sobie z tym radzi, absolutnie nie sadzac!

Tomola popieram odnosnie siadania naszych niemowlakow:tak:

Przepraszam ze nie odpisuje wam wszystkim, ale mam problem, pomozcie prosze!
Moj maly od kilku dni strasznie krzyczy!!nie placze ale krzyczy-wrecz wydziera!!, jakby sie denerwowal, nie wiem, wymiotuje przy tym , ale wydaje mi sie ze to od tego ze tak krzyzcy i sie "rzuca"-co tez ,mnie niepokoi, krzyczy okropnie i caly czas prawie!!Uszy nam pekaja!piszczy , wydziera sie i jeczy, Boze nie wiem co jest, a kiedy sie z nim bawimy to sie smieje i za jakis czas znowu skrzeczy!!
Placze z byle powodu, wszystkiego sie przestrasza
Czy miala z was juz cos takiego??
Dodam ze przesypia cala noc, w dzien sypia tez bez problemow, budzi sie czasem nie wiem z jakiego powodu:-(
Pomocy bo nie daje rady!!

Luxik - ja nie mam pojęcia :shocked2::baffled::no:. Może te ząbki nieszczęsne? Dużo sił zycze, przy tych małych piszczałkach naprawde słuch można stracić​

reklama
Ewelia, dzięki za odpowiedź. Też mam nadzieję, że u małego zejdzie, ale na razie się nie zanosi:-(.Na ale tak bardzo się aż nie przejmuję.
Raabit, to może we 2 będzie nam raźniej w pracy,;-) bo chyba pozostale dziewczyny z forum jeszcze nie pracują, tak mi się wydaje.
Tak szybkim sadzaniem na nocnik jak piszecie, to ja jestem w sumie zaskoczona. Ja na razie sie za to na pewno nie biorę.
Luxik, nie wiem co Ci poradzic, mam nadzieję, że maluszek się uspokoi wkońcu. A nasz Bartuś dzisiaj jakiś niespokojny i markotny, nie wiem dlaczego:-(. temperaturę ma ok. 37 st. Oby sie tylko jakieś choróbsko nie przyplątało. Na szczęście dzisiaj ładnie zasnął, zaraz po kąpaniu:-).

Do góry