reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Adas padl;-)
Edyta-lekarze zbyt chetnie przepisują antybiotyki:baffled:miejmy nadzieje ze przejdzie Oleńce:tak:
Natalia-u nas katar nadal koszmarny ale nocka super byla:-)-to chyba dzieki temu ze to łózeczko uniosłam:tak:
Dobrze ze z Piotrusiem lepiej:happy:

reklama
edyta-To chyba dobrze że to tylko taka przyczyna,ale rzeczywiście dużo tych antybiotyków.Moja lekarka do której teraz chodzę(prywatnie)na szczęście nie daje za bardzo antybiotyku.Ala jeszcze nigdy antybiotyku nie jadła.
Natalia-Dobrze że Piotruś już ma się lepiej.
Kira-Zdrówka dla Adasia żęby mu w końcu przeszło.

edyta 80no to biedna Olenka jest niezle nafaszerowana antybiotykami, ze az jej skorą "wychodzą". gdzies słyszałam, ze organizm oczyszcza się z antybiotykow przez ponad 6 miesięcy, nie wiem na ile jest to zgodne z prawdą, moze Karolki nam odpowie jak się zjawi ;-)

Karolki sie zjawiaja:-D ale nie wiem czy odpowiedza:dry: nie uczyli nas o tym ale zawsze mozna cos wydumac droga dedukcji:tak: wiadomo, ze sie unika podawania antybiotykow zwlaszcza u tak malych dzieciakow a tutaj jak widac Olenka juz biedna tyle razy miala:-(napewno przez jakis czas jeszcze sladowe ilosci moga byc we krwi i mozliwe, ze jakies objawy moga dawac:tak:znane sa przypadki nawet wstrzasow po penicylinie wiec uczulac moga na bank:-(ale , ze po takim czasie:dry:moze Ola jest wrazliwa i tak reaguje, ja bym obstawiala, ze wtedy to zle by zniosla samo podawanie pelnych dawek:dry:ale moze sie myle, albo poprostu tak reaguje na metabolity powstale z rozkladu antybiotyku;-)ale to tylko moje dumanie:sorry2:

No własnie jakaś pani doktor by sie przydala na forum :tak:ale bysmy miały wtedy dobrze hehe najlpiej jedna dermatolog-alergolog i pediatra hehe:tak:

Pogoda sie sprawdzila u nas pochmurno chodziaz nie pada ze spacerkiem damy rade:-)

Karolki - ja do końca nie jestem przekonana czy to napewno od antybiotyków ... , Ola ostatnio była chora w wielkanoc wiec juz spory kawałek czasu ...Poza tym Maciuś miał identyczne plamy i u niego stwierdzono łuszczyce .Z drugiej strony moze tamten dermatolog nie wiedział co to jest i w momencie jak powiedziałam ze ja mam łuszczyce to taką samą diagnoze postawił u Maciusia:baffled:Tak już mysle czy nie isc jeszcze do jednego .... Tylko kurcze musiałabym znów prywatnie bo normalnie czeka sie ok 2 miesiecy:-(

Edyta no wlasnie nie chcialam podwazac zdania Twojego lekarza ale tez bym obalila chetnie ta diagnoze:sorry2:moze jest prawdziwa ale troche to za dlugi czas od przyjecia leku jak dla mnie:tak:wiadomo MOZE sie zdarzyc:dry:ale predej to alergia albo ta nieszczesna luszczyca:-(jezeli zmiany nie zeszly poradz sie drugiego lekarza ale moze nie mow, ze Ty masz luszczyce na poczatku wizyty i poczekaj co wymysli:sorry2:bo u dzieci diagnoza to baaaardzo czesto wlasnie wymyslanie:baffled::nerd:moze to, moze to...

Dziś jak ogladałam Olke nie ma śladu po tych wczorajszych zmianach ale juz wyszły w innych miejscach ...:wściekła/y:Teraz ma blisko pachwin i wiecej jej wyszło po wewnetrznej stronie ramion. Niewiem co to w końcu jest że pojawia sie nagle i znika ... Już myslałam ze to po danonkach ale teraz nie daje ich a to i tak wychodzi a nic nowego nie wprowadziałam do diety ciagle jedziemy na tym samym zestawie.

A my nie wiemy co jest Filipkowi :-(. Ma chrype - tzn piszczy mu głosik, ma zmieniony, katar obrzydliwy - ropny. Do tego zaczęły mu ropieć oczy. Gorączkuje. Wczoraj w południe i w nocy miał 39, teraz 38,5, rano też 38,5. Byliśmy u lekarzy w poniedziałek, we wtorek wezwaliśmy prywatnie, wczoraj o 20 byliśmy w dyżurującej. Każdy go ogląda osłu****e i nic ne widzi. Mówi że to chyba od ząbków i alergia się nałożył. Niby uż 3 lekarzy tak powiedziało, ale mi się wierzyć coś nie chce że przy tym może być taka temperatura. Ciagle płacze i to strasznie (to id zębów i temperatury)

No ale nic osłuchowo nie ma, gardło tylko lekko zaczerwienione (to nawet od tego płakania moze być) Uszy czyste :baffled:. Zwariować można.
Na katar nic mu nie pomaga. Chwilowo tylko rozrzedza i leci wodziana z noska, ale za godzinke znowu ropny.

reklama
Do góry