Mam wynik moczu Olki. Może któraś z was się zna to może mi udzieli odpowiedzi co to są fosforany bezpostaciowe, wyszły licznie. Poza tym krwinki białe- do 2, norma była 1-4, pasma śluzu- pojedyńcze, nabłonki płaskie - pojedyńcze , odczyn zasadowy i ciężar 1.008 a norma jest od 1.015 - 1.025. Zakresy norm mam podawane z uwzglednieniem wieku i płci.
A dziś byłam z Maciejem u lekarza:-(Biedak sie rozchorował na dobre gorączkuje, ma ropną infekcje. Do tego podczas osłuchiwania pediatra wysłuchała jakiś szmer nad sercem

. Osluchiwała go chyba z 4 razy i na satojąco i na leżąco. Uslyszała tylko raz , no i mam z nim przyjsc jak bedzie zdrowy to go osłucha bo mówiła ze przy infekcji to cos takiego może być ale jak by sie powtarzało to da mi skierowanie do kardiolga.

Dała mi też skierowanie do chirurga odnosnie tego uciekajacego jaderka i do ortodonty bo mu strsznie krzywo satałe zęby wychodzą.
Jeszcze mu jakieś dziwne plamki powychodziły na twarzy wygladaja jak rozdrapane rany podobno to tez wirusowe i na to ma maśc z antybiotykiem.
A ogólnie ma tez zapisany antybiotyk. Kurcze, dawno nie chorował i znow sie zaczyna. Lekarz twierdzi ze da mi też skierwanie do laryngologa poniewaz on te infekcje wszystkie ma bardzo ropne i cośmusi być nie tak. On miał juz usówany 3 migdał a i tak nadal choruje , chrapie w nocy itd.
Jak nie jeden to drugi, smiejemy sie z mezem ze z powodzeniem mozemy otworzyc aptekę wszedzie jakies lekarstwa.