• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Nasze sprawy...

reklama
chcieli go dac teraz od wrzesnia do przedszkola w irlandii na kilka godzin zeby chodzil no ale zrezygnowali bo on nie mowi i bylby tam problem zeby sie z nim dogadac szczegolnie po angielsku jak on nawet po polsku nie gada

Gosiulku o tej mówisz? ROZWÓJ PSYCHICZNY DZIECKA OD 0 DO 10 LAT. Poradnik dla rodziców, psychologów i lekarzy bo ona ma sporo błędów, nie lubię jej. Fajna jest rozwojówka Harwas Napierały, można znaleźć ebooki na necie

Póki co niczym się nie martw, pójdzie do przedszkola, to się rozkręci. W przedszkolu zawsze jest logopeda, to on Was poproawdzi - czy jest potrzebna praca, czy nie. Z tymi dźwiękami to go obserwuj, bo jakiś % dzieci po cc ( w tym między innymi ja) ma zaburzenia integracji sensorycznej i np. w obrębie jednego zmysłu jest nadwrażliwość (nie tolerują pewnych smaków, faktur materiałów, metek itp), a w innych zmysłach może być niedowrażliwość (np. muszą się mocno uderzyć, żeby poczuć ból). Różny układ u różnych dzieci. Ładnie prowadzi się to zajęciami, terapią w domu, np. masażami. Ale to kwestia po 4 r.ż. Jak chcesz, to sobie poczytaj (mówię tylko jako sygnał, a nie jako powód do lęku, więc luz ;)) PSTIS – Polskie Stowarzyszenie Terapeutów Integracji Sensorycznej – SI

Tak,o tej książce.O popatrz nie wiedziałam ze po cc moga występować takie objawy.On ma chorobe lokomocyjną,nie lubi huśtawek choc przełamuje się i osttanio bardzo lubi jak się go husta w kocu.
Mam nadzieje że mu nic nie jest i jest zdrów jak ryba.
Mam koleżankę logopedę.Ona stwierdziła że nie widzi nieprawidłowości.

a wiecie co ja mam? moze to smieszne ale ja sie boje górek. nie zjade na rowerze czy rolkach z gorki na sankach czy nartach tez nie, nie moge i nie umiem jezdzic na rowerze na stojaco. hehe cos mam z glowa chyba ze mam taki lek hihi:)

bobo - pewnie też masz zbuerzenia SI, jak większość z nas :) ja też nie zejdę z drabinki, nie noszę ubrań z golfem, bo czuję, jakbym miała się udusić, obcinam metki, nie znoszę dotyku na twarzy, ściszam zawsze TV i nie zasnę przy cykaniu zegarka.

gosiulku - bo jest ok, nie martw się nic. huśtanie w kocu to właśnie stymulacja przedsionka - super sprawa dla rozwoju mowy i rozwoju układu nerwowego. Widzisz mamo jak intuicyjnie świetnie robisz :)

Wypełniłam tę tabelkę i taki wynik otrzymałam
SKALANORMARYZYKO WYNIK:
DOTYK0-23-100
RÓWNOWAGA I RUCH: Podwrażliwość 0-23-70
RÓWNOWAGA I RUCH: Nadwrażliwość01-61
KOORDYNACJA0-34-100
NAPIĘCIE MIĘŚNI0-23-100
SŁUCH0-23-101
WZROK0-34-101
WĘCH0-34-100
UWAGA I ZACHOWANIE0-23-100

[TD="colspan: 4"][/TD]
Czyli równowaga i ruch jest poza normą.

Jestem na chwilkę kurcze wpierdzielam śliwki mam nadzieję że nic mi nie będzie ;-) idę poczytać co napisałyście

Bietka życzę udanej imprezki kochana baw się dobrze.
Anisiaj www.peb.pl nie musisz się tam rejestrować ani płacić tylko wyszukujesz to co chcesz kopiujesz, wklejasz link i robisz wolne pobieranie i Ci ściąga.
Gosiulek ja trzymam kciuki żeby było dobrze i żebyś znalazła spokój kochana

Ostatnia edycja:
reklama
anisiaj kiedys babka na studiach co miala z nami w-f powiedziala ze mam cos z blednikiem. to prawda ze tak moze byc?
marta jakbys te sliwki mlekiem popila to kibelek bylby Twoj hihi:) a tak to nic Ci nie bedzie:) jak tam tesciowa?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry