reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Nasze sprawy...

Bietka - co 3 dni, w okresie intensywnego zrzucania skóry codziennie. udanej zabawy kochana jutro!!!

szukam gdzieś możliwosci obejrzenia "Jak urodzić i nie zwariować", bo tylko na tyle mnie dzisiaj stać umysłowo ;)

bobo - no to zdecydowanie nie są zachowania w jego normie wiekowej...a może oni coś wiedzą, może już gdzieś byli i dlatego tak reagują?

reklama
anisiaj bylam na tym filmie w kinie hihi:) jak dla mnie to film do obejrzenia w domu na pojscie do kina szkoda kasy hehe. nie oni nic nie wiedza oni z dnia na dzien mysla ze to minie i ze nagle kuba zacznie mowic i w ogole.

Bobo ale on nic nie mówi? Może to przez dwa języki które słyszy?
Mój Kacper też mało mówi ale ciągle coś gada.Można się z nim dogadać.
Skoro jednak wstrzymuje kupę to musi być jakaś blokada i tu tak jak Anisiaj mówi potrzebny specjalista.

oooo dzięki, poszukam a jak nie to jakiś inny odmóżdżacz obejrzę :) Miłego wieczoru, spadam się byczyć na kanapie :)

Gosiulku - dwujęzyczność przyspiesza rozwój mowy, więc to tym bardziej problem.

Witaj Kochana tak w ogóle :*

Na listopadówkach jest dziewczyna która mieszka w Norwegii i synek dopiero rozkręca się z mowa.
Anisiaj jeśli mój mały mało mówi ale mówi to powinnam sie niepokoić?Ostatnio zauważylam że zatyka uszy przy niektórych dzwiękach.Może dlatego że odkrył zatykanie uszu. Dzisiaj np. właczyłam swoje smutne piosenki to nie chciał ich słuchać ale jak włączyłam jego to było ok.Podobie jak rwałam folię aluminiową to widziałam że za głośno ale nie wiem czy to faktycznie mu przeszkadza czy tylko tak sobie reaguje.

anisiaj milego ogladania:)
gosiulku on mowi moze ze 3 slowa i nic wiecej. rozumie co sie mowi do niego ale mowic nie mowi a dziecko w jego wieku juz powinno miec pewnien zasob slownictwa.

gosiulku - nie powinnaś się niczym marwtić, słowa są więc jest ok, poza tym ma dopiero 2,9. Ten od Bobo ma 3,5 a to już czas na mówienie zdaniami. Sprawdź jakie dźwięki go drażnią, niskie, wysokie, szelesty, piski. Ty jesteś po cc prawda?

dwujęzyczne dzieci mają rozwój mowy w normie lub często przyspieszony, bo mózg pracuje szybciej, ma więcej połączeń http://logopeda.net.pl/node/10

reklama
Pewnie tak.Ostatnio w pewnej mądrej ksiązce Rozwój psychiczny dziecka 0-10lat przeczytałam że jesli chłopcy nie mówią czy mało mówią nawet do 4rż a rozumieją to nie ma się czym martwić.

Do góry