reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze USG

fionka pisze:
osinka pisze:
ja mam wizytę w poniedziałek, już mi zapowiedział, że nie obejdzie się bez badania, usg i skierowania na pobranie krwi itp. - nie lubię chodzić do ginekologa!!!! najgorsze, że będe musiała mojego Krzyska angazować, biedak będzie musiał się z pracy zwalniać i mnie wozić po lekarzach

osinko jak wrócisz w poniedziałek z usg to napisz co tam u twojej dzidzi, bo jestem strasznie ciekawa czy naszebobasy są mniej więcej tejsamej wielkości, ja robiłam usg wczoraj i mały waży 1500 i wydaje mi się , że to jakoś mało

fionka! ja byłam w Zabrzu u dr cholewy we wtorek 17.01 i moja mała ważyła 1520g, czyli wszystko OK!!! :) podobnie rosną! nie martw się! sprawdzałam w książce - nasze maluchy mają prawidłową wagę :)

reklama
to ja dla porownania podam wage mojej panny, jak na tydzien ciazy wg OM (32w 3d) jest ciezsza niz przewiduje srednia juz osiągnela 2150.
I jest dluuuga a chuda. Lekarz rokuje, ze jezeli dotrwam do terminu OM to 4kg i 60cm na bank przekrocze .. Ciuszki doradzil kupowac na 68 ...

asioczek pisze:
to ja dla porownania podam wage mojej panny, jak na tydzien ciazy wg OM (32w 3d) jest ciezsza niz przewiduje srednia juz osiągnela 2150.
I jest dluuuga a chuda. Lekarz rokuje, ze jezeli dotrwam do terminu OM to 4kg i 60cm na bank przekrocze .. Ciuszki doradzil kupowac na 68 ...

asioczek - to duuuża Twoja córka jest!!! :) czym ja tak "podtuczasz"?? :laugh:
myslałam, że moja będzie większa - mężyk duży i dobrze odzywiony ;), ja też kobieta jak dąb, a Agata takie chucherko... :laugh:

osinka pisze:
asioczek - to duuuża Twoja córka jest!!! :) czym ja tak "podtuczasz"?? :laugh:
myslałam, że moja będzie większa - mężyk duży i dobrze odzywiony ;), ja też kobieta jak dąb, a Agata takie chucherko... :laugh:

Cora chyba nie chce mniejsza od rodzicow sie urodzic :) ja mialam 58cm 3800 a maz 4kg i 61 cm :)
A tucze ja na ekologicznych warzywkach od teściów :) Mam nadzieje, ze jezeli jest blad w pomiarach USG to na - a nie + :)

:laugh: duzi byliście :) mój mąż też był spory, mama mówiła, że wazył 4500g, ja się nie liczę, bo miałam 900g ;)
najwazniejsze, że wszystko jest u mnie w normie, dzieciątko zdrowe i zadowolone :)

ale to chyba nie jest reguła. My też mali się rodziliśmy, a ginka ostatnio powiedziała mi, ze dziecko jest duże...

No nasze dzieciątko dziś postanowiło ujawnić swoją płeć i
pokazało siusiaka!!!
cieszymy sie baaardzo :D
waga jak narazie 2300 , lekarz stwierdził,że jak na 33 tydzien prawidłowa no i wszystko poza tym w normie

mamaoli pisze:
pokazało siusiaka!!!
waga jak narazie 2300 , lekarz stwierdził,że jak na 33 tydzien prawidłowa no i wszystko poza tym w normie

GRATULACJE!!!! to pewnie mąż szaleje ze szczęścia! ;)

mamaoli pisze:
pokazało siusiaka!!!

suuuuper!!! Gratulujemy synka!!! Będzie parka :)

reklama
asioczek pisze:

Asioczek: mi też mówią, że Fasol będzie DUUUUŻY. a ja mu tłumaczę żeby wyhamował tak w okolicach 58cm, bo jest kilka fajnych ciuszków na 62cm i fajnie by było żeby w nich poparadował. ;D

Do góry