reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

hej kochane, ja dzisiaj miałam wizytę, wszystko jest jak najlepiej może być, serduszko pięknie biło, wszystkie pomiary są w porządku(nie miałam prenatalnych ale moja ginekolog to co mogła to sprawdziła), bąbelek rośnie ma już 8,4 cm, nie muszę już brać luteiny, plamień od 3 tygodni nie ma więc nie ma potrzeby, mam kupić sobie witaminy dla mamusiek :laugh2: a bąbel wygląda jak mały człowieczek, kochany mój...uspokoiłam się :-) i czekam z niecierpliwością na następną wizytę :-)
Zobacz załącznik 713739a oto mój mały Skarbuś :-)

reklama
Witajcie dziewczyny.
Jestem już po USG (13 t.c.).
Maluszek ma już 7 cm i pięknie bije mu serduszko. Lekarz nie stwierdził żadnych wad, powiedział że wszystko jest OK, także jestem przeszczęśliwa :-)
USG miałam robione już przez brzuch. Załączam zdjęcie (choć mało wyraźne)
DSC_0097.jpg

Załączniki

• DSC_0097.jpg
    DSC_0097.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 91
Ja juz po wizycie. Zmartwiona jestem bo wg terminu ostatniej miesiaczki to jestem 10t4d ale maluch jest mniejszy i wypada na 9d6t - czyli jest o 5 dni mniejszy. Lekarz kazał się nie martwić i przyjść za 3 tygodnie, ale jak tu się nie martwić.

kochana co to jest 5dni? to nie jest duża różnica, om to jedno a kiedy doszło do zapłodnienia to nikt tego nie wie, taką różnicą to ja bym się też nie martwiła!

Ostatnia edycja:
Kłaczek - my dokładnie jesteśmy tak samo w ciąży:-)
Nie martw się moja dzidzia na pierwszym usg była o tydzień do tyłu i tez szalałam z niepokoju a gin uspokajał ze 10dni różnicy jest w normie. Że dzidzia taka mała ze wystarczy o milimetr inaczej głowice przystawić, że ciężko zmierzyć itd. Na kolejnym usg po 2 tyg maluch już był dokładnie jak wg terminu @ a po kolejnych dwóch wyprzedza już prawie o tydzień:-)
Także głowa do góry, nie martw się:-)
A na kiedy masz genetyczne?

Dzięki dziewczyny, trochę poczytałam i faktycznie często tak jest więc przestaję się już martwić. Tym bardziej że przy Hashimoto to różie bywa z owulacją i możliwe że do zapłodnienia doszło później.

Kitki, w tej ciąży zdecydoałam, że nie robię badań genetycznych. Dlatego też wizytę mam za 3 tygodnie, aby lekarz sprawdził w tych odpowiednich tygodniach ciąży przezierność itp...

reklama
Do góry