reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

reklama
Próbowałam dać znać od razu ale forum nie dało mi się zalogować :(

Dziękuję za trzymanie kciuków :) wszystko jest w porządku. Dzidzia waży 620-640 gram i widziałam na usg jak ziewa :)))) nie dostałam żadnego zdjęcia niestety, lekarka zawsze dodaje je tylko dondokumentacji i trzyma u siebie.

Jedna rzecz mnie lekko zirytowala. .. Ostatnio gin mówił mi ze mam dużo jeść bo nie przybiera na wadze a już trzeba. No i w miesiąc przybyło mi niecałe 3kg. I dziś za to zebrałam lekki opierdziel :( ze za dużo i mam nie podjadac i nie jeść słodyczy itp... Ciekawe jak to zrobić w święta :( no i to jest niecałe 3kg od poczatku ciąży ! No i takie czepianie :/

uff ulżyło mi, ze Twoja dzidzunia tyla wagowo ma. Bo myślałam, że tylko moja ma taką wagę - 620 gram dokładnie w 23 tyg. ciąży. Ginka mnie przekonywała, ze to w normie ale jak porównuje się do dziedwczyn tu na forum to moja jest cieżka;)

a co do tycia w ciazy - to wszedzie czytam, że to baardzo indywidualna rzecz. Myśle, że jak do tej pory przytyłas tylko 3 kg to sciskać pasa lekko możesz zacząc dopiero po świetach. Nie daj się zwariować ;)

Infini to dorodnego masz syneczka:D szkoda ze Ci zdjęcia nie dali z 3d.
Mikulinka gratuluję córeczki:)
Fenika ja tez Startowałam z wagą 58.5 ale przy wzroscie 163a teraz ważę 70 kg... Ale czytajac twój post to tak jakbym czytała siebie hehe :) tyle ze mnie się faktycznie ten opierdziel należał. Także ty się w ogóle tymi 3 kg nie przejmuj. Macica, dzidzia i wody swoje też ważą... Jakaś dziwna ta lekarka, że na Ciebie naskoczyla.

Gratulacje infini i mikulinka ;)
Fenika ale ona głupia w tym tyg to ksiazkowo juz chyba więcej kg powinno być a 3kg to w święta można szaleć ;)

Fenika niepoważna ta lekarka... rozumiem jak ktoś by przytył do tego momentu juz z 15 kg... to jest troche... ale bez przesady.... moj lekarz zawsze jak mnie wazy "szczupła jesteś szczupła" a co wizyte troche wiecej jest... sam moj biust pewie troche wazy.... przeciez to tkanka tłuszczowa...
Czytam książkę " w oczekiwaniu na dziecko " (polecam) tam pisze, że przez całą ciążę zdrowo jest przybrać od 11-19kg... oczywiscie to tez wszystko zalezy od wagi na poczatku ciazy, bo jak ktos ma nawage juz na starcie no to inna bajka...

Ja juz dziewczyny po wizycie :) w brzuszku baraszkuje sobie Marcelinka:) lekarz stwierdził, że nic tam nie dynda... Ale malutka plecami do przodu i glowkowo ułożona. Więc niestety buzki za bardzo nie zobaczyliśmy tylko lekko z profilu. Waga to juz 650g :)
Wszystkie pozostale parametry w normie :-) jak wrócę do domu to wrzucę Wam filmik bo niestety zdjęcia kiepskie.

reklama
Do góry