reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
tricolor
wogóle nie myślałaś o naturalnym?
mi się wydaje że po CC ciężej i dłużej się dochodzi do siebie, no ale nie wiem, bo ja niedoświadczona:p

werka
ooo jednak jestes, a ja już się o Ciebie na głównym pytałam :p

byłam dzisiaj na wizycie...
Emilka waży ok 1,2 kg
termin z usg to juz 31 październik...
wszystko ok, szyjka macicy zamknięta długa, 42 mm!
widziałam buziaka małej, ale to zwykłe usg a nie 3d.
pytałam o twardnienie brzucha i mój gin powiedział, że dopóki nie boli jest ok i dopóki zdarza się sporadycznie.
pytałam też o miednicę o ból i o kłócie w pipce, to normalne bo macica się powiększa, miednica rozrasta. więc u mnie wsio ok.
na skurczybyki łydek mam łykać mag b6
i w najbliższym czasie czeka mnie glukoza.

teraz jestem w domu i zastanawiam się tlyko, że nie dostałam osobnego skierowania, tlyko w karcie ciąży mam wpisane, że mam zrobić glukozę morfologię i mocz, no i teraz nie wiem czy w przychodni mi to uwzględnią;/? czy musze mieć typowo skierowanie...
jak będziesz robiła te badania prywatnie to skierowanie ci nie potrzebne, ale jak chcesz na nfz to bez tego ci nie zrobią:tak:

Ewa no to elegancko. Wizyta udana jak widzę. Super :-) A do jakiego gina Ty chodzisz jesli mozna wiedzieć ?

A co do mojego myslenia o porodzie SN to ... na mysleniu wole zakonczyć :-D

Ja po "rutynowych" badaniach...

jak zwykle hematokryt poniżej normy... no ale z badania na badanie spada mi hemoglobina - teraz to mam na poziomie 10 (norma 12)

w związku z upławami zrobiłam biocenozę - wynik idealny :sorry:...wniosek "cieknie" bo hormony szaleją :-D:-D

Poza tym to mega zgaga mnie dopadła ....

i mam jakieś głupie uczucie że mi brzuch nie rośnie :eek:...ale to pewnie mój wymysł

Ewa - gratuluję udanej wizyty, jak chcesz mieć badania refundowane musisz mieć skierowanie :tak:

Rudson - no co Ty gadasz, brzuch Ci rośnie, nie możliwe :-p

Super, że wszystko w porządku :)

A co do mojego myslenia o porodzie SN to ... na mysleniu wole zakonczyć :-D

:-D :-D :-D

jak zwykle hematokryt poniżej normy... no ale z badania na badanie spada mi hemoglobina - teraz to mam na poziomie 10 (norma 12)

Lekarz nic Ci na to nie dał? Mi kazał brać buraka w tabletkach i muszę przyznać, że po wynikach mojej morfologii od razu widać czy sobie go trochę odpuściłam czy nie :/ Dlatego teraz biorę jak w zegarku bez ściemniania ;)

w związku z upławami zrobiłam biocenozę - wynik idealny :sorry:...wniosek "cieknie" bo hormony szaleją :-D:-D

i mam jakieś głupie uczucie że mi brzuch nie rośnie :eek:...ale to pewnie mój wymysł

Norma 12-16 jesli chodzi o hemoglobinę to o "normalnych" ludzi chodzi, a my w ciazy mamy większą tolerancję więc nie panikuj ;-) Ja miałam przed ostatnio 10,3 i dostałam 2 tabl. Sorbiferu to teraz mi podskoczyło do 11 i znowu jedną tablete będe łykała. Mój gin twierdzi, żę przy 9 można się przejmować, ale 10 to normalne w ciązy i wystarczy zelazo łykać. Po porodzie pamiętam, zę hemoglobinę miałam na poziomie 6 ! To dopiero wyczyn, co ? :-D

Byłam u położnej. Faktycznie te midwife mają magiczny dotyk! dzić ułożony główkowo, tak jakoś śmiesznie na boku. Ładne tętno, waży około 1600. Moje ciśnienie 100/60.
Pytałam się o tego gina. I ciul. Nie absolutnie nie ma potrzeby skoro wyniki moczu i krwi w normie i nie zauważam żadnych objawów. Tak kuźwa, tylko moim zdaniem nie wszystkie infekcje są objawowe! a co do cytologii to też mi absolutnie nie wolno, dopiero 6 miesięcy po porodzie :eek: he? a co to ma do rzeczy to nie wiem...
Na następnej wizycie 6.09 będziemy robić birth plan.

super , ze jest oki :)
szkoda , ze nie wydebilas jakis badan , ale skoro oni maja takie przekonania to raczej ciezko bedzie swoje zdanie przeforsowac :(

Emilka waży ok 1,2 kg
termin z usg to juz 31 październik...
wszystko ok, szyjka macicy zamknięta długa, 42 mm!
widziałam buziaka małej, ale to zwykłe usg a nie 3d.
pytałam o twardnienie brzucha i mój gin powiedział, że dopóki nie boli jest ok i dopóki zdarza się sporadycznie.
pytałam też o miednicę o ból i o kłócie w pipce, to normalne bo macica się powiększa, miednica rozrasta. więc u mnie wsio ok.
na skurczybyki łydek mam łykać mag b6
i w najbliższym czasie czeka mnie glukoza.
.

super , ze wszystko jest dobrze :)

jeszcze nie tak zle z tymi wynikami :)
a cieknie i u mnie :/ wrrr , ale infekcji tez nie mam , hormony szaleja niestety :)
brzusio napewno rosnie !!

reklama
no to jestem w d**pie ;/ bo skierowania nie dostałam, tlyko w karcie ciąży;/ trudno musze iść do rodzinnego niech mi wypisze wrrrrr;/
wspomne o tym lekarzowi na nastepnej wizycie...

tricolor
ja chodze na warszawskiej do dr. Krzysztofa Bartosza;)

Do góry