reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

ja już po wizycie.
najpierw mocno bolało bo lekarz użył do badania wziernika (czy jak to się nazywa) większego rozmiaru, bo mówi że główka musi się przecisnąć, i stwierdził że pochwa bardzo ładnie się rozciąga i jest gotowa do przejścia główki:)
następnie wsadził mi paluchy (jak zwykle podczas badania) i mówi wowwww! a ja czy coś się stało? a ten, owszem, może pani w każdej chwili urodzić, mała gotowa, rozwarcie na 2 cm:)
zrobił usg ale małej już nie waży sprawdził tylko ilość wód i stan łożyska i wszystko ok.
więc mam się spodziewać porodu w każdej chwili:)
śmieje się bo zaraz ciasto robię na swoje jutrzejsze urodziny, że zrobię ciasto i nie zdążę spróbować , bo urodzę - mąż będzie miał na pępkowe:)
ale będą jaja jak w swoje urodziny urodzę:)

Ale super,to by Ci mała prezent zrobiła,trzymam kciuki,żeby tak właśnie było.

reklama
A ja dziś po ktg jestem.
Nic sie nie dzieję, wszystko w porządku. Następne w środę i wtedy bedziemy myśleć co dalej... Chciałąbym badzo do środy być już po ;-)
Położne na IP wstrętne i niemiłe. Nie wiem co w nich siedzi takiego że za tym biurkiem na dzieńdobry takie są okropne. Jak już się je zwalczy to człowiek przechodzi w inny świat...

Kasiadz! Powodzenia! Fajnie byłoby urodzić w swoje urodziny :tak:

Chetnie dam im pierwszeństwo - one dziś a ja jutro ;-)
Mój termin jest wyliczeniowo na 30tego ale ja musiałam zajść w ciązę min 6 dni wcześniej - nie ma innej opcji,wiec teoretycznie już mogłabym spokojnie rodzić...

a mi chyba na pewno odchodzi czop...........
mam wkładkę w brunatnym śluzie :p
może dzisiaj w nocy Tosia będzie z nami?

oglądam na wspólnej, kończę przekładać ciasto, i trzeba się ogolić w razie czego :)

Kasiu no to zazdroszczę i trzymam kciuki, zeby się ładnie wszystko rozkręciło :-)

a u nas po wizycie, Iga waży 3800g, do porodu jeszcze daleko bo wszystko szczelnie zamknięte, tak więc kolejna wizyta 3 listopada, trochę mnie to zdołowało ale co zrobić jak małej się nie spieszy :/

ja już po wizycie.
najpierw mocno bolało bo lekarz użył do badania wziernika (czy jak to się nazywa) większego rozmiaru, bo mówi że główka musi się przecisnąć, i stwierdził że pochwa bardzo ładnie się rozciąga i jest gotowa do przejścia główki:)
następnie wsadził mi paluchy (jak zwykle podczas badania) i mówi wowwww! a ja czy coś się stało? a ten, owszem, może pani w każdej chwili urodzić, mała gotowa, rozwarcie na 2 cm:)
zrobił usg ale małej już nie waży sprawdził tylko ilość wód i stan łożyska i wszystko ok.
więc mam się spodziewać porodu w każdej chwili:)
śmieje się bo zaraz ciasto robię na swoje jutrzejsze urodziny, że zrobię ciasto i nie zdążę spróbować , bo urodzę - mąż będzie miał na pępkowe:)
ale będą jaja jak w swoje urodziny urodzę:)

O kurcze to super! Moze bedziecie razem urodziny obchodzic :-) Moja kolezanka tak urodzila w swoje urodziny a pamietam ze bardzo nie chciala hehe

Kasiu no to zazdroszczę i trzymam kciuki, zeby się ładnie wszystko rozkręciło :-)

a u nas po wizycie, Iga waży 3800g, do porodu jeszcze daleko bo wszystko szczelnie zamknięte, tak więc kolejna wizyta 3 listopada, trochę mnie to zdołowało ale co zrobić jak małej się nie spieszy :/

Jeszcze masz troche czasu ale dzidzia duza juz!

Ja tez po wizycie no i jednak bedzie cc i to jutro :-) Maly wg szacunkow z usg wazy 4300 i ma duuuza glowke. Takze prosze trzymac kciuki mam nadzieje ze wszystko pojdzie dobrze. Moj jeszcze w szoku ze to juz jutro hehe nie wiem co to by bylo jakbym sn rodzic miala on chyba by zemdlal biedny z emocji :sorry:

O kurcze to super! Moze bedziecie razem urodziny obchodzic :-) Moja kolezanka tak urodzila w swoje urodziny a pamietam ze bardzo nie chciala hehe

Jeszcze masz troche czasu ale dzidzia duza juz!

Ja tez po wizycie no i jednak bedzie cc i to jutro :-) Maly wg szacunkow z usg wazy 4300 i ma duuuza glowke. Takze prosze trzymac kciuki mam nadzieje ze wszystko pojdzie dobrze. Moj jeszcze w szoku ze to juz jutro hehe nie wiem co to by bylo jakbym sn rodzic miala on chyba by zemdlal biedny z emocji :sorry:

ja też nie chcę urodzić w swoje urodziny - ale zobaczymy jak to będzie:)

w takim racie jutro trzymam kciuki&&&&&&&&&
a dlaczego ma być cc ze względu na wagę?
w każdym razie czekamy na wieści, oczywiście dobre wieści:)

reklama
Do góry