reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Anulka u mnie babeczka mówiła że nie da się określić płci....za wcześnie jest...poprostu widać było wyrostki płciowe i ona mówi że z doświadczenia taki wygląd świadczy o dziewczynce...ale pzy drugiej fasolce już nic nie mówiła boo powiedziała że nie wie....w 20 tygodniu wszystko będzie ładnie widać.....
a usg nie miałam 3D...w sumie nie potrzebne teraz w 20 sobie zrobię.....teraz najważniejsze wszystkie pomiary....będę trzymać za ciebie kciuki...i oczywiście czekam na sprawozdanie....niesamowite przeżycie....a chyba najbardziej dla mojego męża....bo ja już widziałam jak się ruszały na zwykłym usg a on pierwszy raz....poprostu super....

reklama
Rabbit: Super że dzieciaczki zdrowo rosną.
Jak w pierwszej ciąży mój mąż był ze mną na usg to tak go zamurowało że nie odezwał się ani słowem :-D

Dla faceta to jest straszne zaskoczenie, przynajmniej dla mojego bylo, bo tu niby poczatek ciazy , lekarz robi usg a on z niedowiezaniem patrzy ze dzieciatko juz ma raczki nozki i wierci sie strasznie, przy Julce byl w mocnym szoku jak to zobaczył bo myslal ze na tym etapie nic nie widac...

rabbit - super, że wszystko w porządku, pewnie martwiłaś się podwójnie :tak:

USG Genetyczne jest na ogół 2D, bo jest bardziej dokładne, natomiast w 3 lub 4 D komputer sam "ubiera" obraz i mogą powstać jakieś nieścisłości. Jest to raczej takie szow niż kompleksowe badanie ;-)

Gratuluję pomyślnych wyników badań :) Dobrze poczytać same dobre wieści :D

Mi na usg prenatalnym powiedziała, że wygląda jej na dziewczynkę :) Na razie nie mówiłam nic rodzinie, bo wszyscy czekają na dziewczynkę i nie chcę, żeby się później rozczarowali ;)

No ja też się nastawiam, że płeć będzie widać dokładnie koło 20 tygodnia. Chociaż na USG jakie miałam z córką w 12 tygodniu ciąży to lekarka powiedziała, że dziewczynkę widać też po jakiś kościach na twarzy a nie tylko narządach rodnych w tak wczesnej ciąży :confused2:

reklama
Rabbitku gratulacje!! Jak ja się cieszę że wreszcie dobre wieści :))

Dziewczyny.. czy to możliwe żebym ja już czuła ruchy dziecka??? Nie kopnięcia ale np jak się przeciąga albo cuś??
Siedzę dzisiaj na spotkaniu w pracy a tu nagle taki przejchanie jak wałeczkiem od środka.. raaaz... dwaaa... trzy... i stop!.. to było coś.. innego.. nie kłucie macicy rozciągającej się ani wiązadeł ani skurcz.. to było.. jakby ktoś mi piąstkę odcisnął.. i od razu pomyślałam że to didi :)) Dodam, że według USG dziś zaczynam 14 tc :)) Czy to jest możliwe???

Do góry