reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

reklama
Asiuk - tylko żeby im się za bardzo nie spieszyło do tego mojego porodu - dla mnie to jest aż dziwne, że termin był na niedzielę, a już w środę mam się kłaść na oddziale z ciążą przenoszoną.

Malutka - dużo czasu mi nie zostawili. Zobaczymy co powiedzą w środę na oddziale...

Strzydze to chyba ten fenoterol zahamował skurcze na zawsze :baffled:

ja poprzednio brałam na początku chyba 2-3 mce to i też nie mogłam urodzić-moze przy tych hormonach tak potem ciężko i myślę czy nie od tego też dzidzia była taka duża

powinnyśmy na koniec zrobić statystykę urodzeń przez cc i sn ;D

bardzo dobry pomysł, zadanie dla ~P ?:-)

Asiuk - tylko żeby im się za bardzo nie spieszyło do tego mojego porodu - dla mnie to jest aż dziwne, że termin był na niedzielę, a już w środę mam się kłaść na oddziale z ciążą przenoszoną.

tak to trochę dziwne i szybko, a moze jakieś wskazówki mają w Twoim przypadku? (nie wiem= tętno było na kg jakieś niewyraźne, waga dzidzi, starzejace się łożysko...?)

no właśnie dużo o nas tych cesarek...ja chciałam sn, ale jak Hanka nie przestanie rosnąć to mam na cesarkę skierowanie, bo mam wąski rozstaw miednicy i mogę zwyczajnie nie być w stanie jej urodzić...

Asiuk - KTG w porządku, wzorowe możnaby rzec. Waga w 36 tc 2700, czyli nieduża - teraz pewnie jest jakieś 3300-3500. O łożysku i ilości wód też nic mi nie mówili, żeby były jakieś problemy. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to że wg pierwszego USG ciąża jest tydzień starsza (termin na 9 stycznia, a z miesiączki na 15).

w szpitalu gdzie ja rodziłam i będę -chyba-jak nie stchurzę- to cc robią powyżej 4500g- jesli to jedyne wskazanie ma być

hmmmm Strzyga no to rzeczywiście dziwne

Asiuk - ma to tę zaletę, że jeśli mnie położą na oddział, to mam zagwarantowane jeszcze jedno USG, a tak to już mi raczej nie zrobią. No, ale może urodzę do środy ;)

a ja właśnie wyczytałem coś takiego:

Uniwersytet Medyczny w Poznaniu pisze:
Przeciwwskazania do farmakologicznej indukcji porodu w ciąży przenoszonej:
  • przodująca pępowina
  • położenie poprzeczne lub inne nieprawidłowe
  • przewidywana masa płodu > 5000g
  • objawy zagrożenia płodu
  • stan po cięciu cesarskim
  • stan po myomektomii
Przeprowadza się maksymalnie 2 indukcje porodu. W razie braku efektu - cięcie cesarskie

Ocena dojrzałości szyjki wg Bishopa na 9 punktów i więcej daje pewność skutecznej indukcji porodu. Punktacja poniżej 5 sugeruje prawdopodobieństwo niepowodzenia indukcji porodu lub ryzyko przedłużającego, niepostępującego porodu.

To tak w temacie męczenia ciężarnych wywoływaniem i tym podobnych

reklama
Do góry