reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

Mi polozyli Mala przy piersi i buzi zaraz po urodzeniu cc. Moglam Milenke poprzytulac i sie napatrzec. Moment cudowny :-)
a mi nie dali, bo musieli zabrać na noworodkowy :-(

No ale fajnie, ze i po CC mozna przezyć takie chwile:-)

Melisa, a dlaczego właściwie miałaś CC? Wiem tylko, że u Ciebie zaplanowana i przynajmniej byłaś swiadoma co się dzieje.

reklama
Dziewczyny nie martwcie się tak mocno tymi porodami.Pomyślcie,że to tylko mały schodeczek na całej drodze rodzicielstwa:-) Parę godzin i po krzyku,cóż to jest przy trudach rodzicielstwa,które czekają nas do końca życia:-D A wywoływanie oxy nie zawsze jest straszne i nie zawsze kończy się cc. Ja oba porody miałam wywoływane oxy od zera- I trwał 6h, II-2h. Rozwarcie szybko postępowało, potem znieczulenie zaraz i naprawdę się długo nie nacierpiałam. Także głowy do góry - będzie dobrze:-)

mnie tez po oxy nie cieli wiec jestesmy dla niektorych nadzieja:tak:

ja po 30 minutowym ktg 0 skurczy. Za tydzien dopiero wizyta z badaniem i nastepnym ktg.

porodu ani widu ani slychu:baffled:

Wypytałam położną czy faktycznie nie podaje sie oxy po pierwszej cc i raczej nie potwierdziła tzn mówi że podają ale pod "ścisłą kontrolą" starej blizny i mniejsze dawki.

jestem szczęśliwa bo pobrała mi na posiew, zawiozłam do labor. i na sobote będę miała wyniki- a do tego sprawdziła że wsjo jest jeszcze pozamykane-uffff

pogadałyśmy rzetelnie o wszystkich niepewnych sprawach i jestem spokojniejsza
przede wszystkim mówiła że oczywiście 38 tc dzieciątko donoszone i spoko "można rodzić" ale jak się ponosi do 40 a nawet 41 tc (oczywiście o ile parametry w normie) to dla dziecka lepiej. Płuca jeszcze lepiej rozwinięte itp itd

Ostatnia edycja:
o tych mniejszych dawkach pod kontrolą było w którymś linku. Pewnie można się nie zgodzić na kroplówkę albo nie podpisać zgody na poród SN i od razu muszą szykować babeczkę na CC lub odesłać do innego szpitala... chyba, że wezmą ją na przeczekanie, ale to może być niebezpieczne.

tak właśnie sobie też myslę i jak beda pytac to raczej nie wyrażę zgody
trudno bedzie najwyzej drugie cc- dla mie ból na bank czy SN czy CC i napewno to przeżyję, ale priorytetem jest aby dziecku nic nie zaszkodziło i aby ono nie ucierpiało przy porodzie

Ja też po oxy urodziłam sn:tak:
Czyli wychodzi na to że to ja tylko do tego 28 nie dotrzymam? U mnie czoraj skutcze już regularne co 8 min były, potem co 6 ....a potem ucichło. Ale mam już takie dłuższe sesje skurczowe. Więc moze już niedługo

reklama
Asiuk:) mi gin też powiedział, że o ile wszystkie parametry są w normie to nie ma co na siłę dziecka wyciągać:) a Ty w końcu zdecydowana na szpital???:)

Lajtway...nie marudź:p będziesz miała ze sobą szybko swoje dzieciątko, a ja będę w ciąży do końca życia:p:p

ostatnimi czasy coraz bardziej zdaję sobie sprawę, że w brzuchu mam dziecko:p ale mimo wszystko nadal jakoś ciężko mi to ogarnąć:D

Do góry