reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

reklama
Pinio - na pewno nast. usg wyjdzie ok.
A właśnie sobie poczytałam, że nawet jeśli jest to co jest, to nie jest nic groźnego, bo potem dzieciaczki po urodzeniu nadganiają rówieśników.

Pinio nie martw się na zapas ale dziewczyny mają rację musisz dużo jeść i kalorycznie. Zmuszaj się jak trzeba.
Mój mały z kolei był za duży ciągle tak jak juz pisałam w 36 tyg oceniony na 5 kilo, urodził się 3,5.
Będzie dobrze Aduńka napewno bedzie zdrowa.

pamiętam, że koleżanka miała też podejrzenie hipotrofii i lekarz kazał jej zmienić witaminy na Pharmaton maturelle i mała dosyć nawet na nich nadrobiła wagowo-także może też przetestuj te witaminy.

Pinio jeśli Cię to pocieszy to ja miałam hipotrofię, moja mama wspomina, że kazali jej jeść dużo jajek, bo w żółtku jest wszystko, co do życia potrzebne ;-) i leżeć na lewym boku, żeby były lepsze przepływy w żyłach pępowinowych. A sama widzisz, że drobinką nie jestem!!

A 3 lata temu moja koleżanka miała u swojej córki hipotrofię, a teraz w drugiej ciąży to samo. Michalinka urodziła się o czasie, ale malutka - 2700. Teraz Miśka jest zdrowiutka, ruchliwa. Nadal jest ciut mniejsza od rówieśników, ale to nie jest najważniejsze!!

Adunia też będzie zdrową, śliczną, drobną dziewczynką!!!

Poza tym, mi też mówią, że moj syn jest i urodzi się raczej mały przez nadciśnienie. A najważniejsze, że w badaniach nie wychodzą żadne inne schorzenia...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry