reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

Niunia, Kota, Bejbiszon gratuluję udanych wizyt.
A co do wagi, to wydaje mi się że ona i tak inna będzie przy urodzeniu dziecka. Mój Kornel miał być duży a miał zaledwie 3kg, i robili mi usg tuż przed cc:baffled:.

reklama
Nineczka ja humanista a też lubię mieć wszystko zaplanowane :-D dlatego mam jeszcze nerwa, że nie znam dnia ani godziny... ale już mniejszego, bo jak coś się zacznie dziać to wjeżdżam na szpital z glejtem na czole i niech mnie tną :-D:-D:-D

Niunia, Kota, Bejbiszon dobre wieści to najlepsze co może się zdarzyć ;)

Kroma, bejbiszon, a czy zaburzenia ostrości widzenia nie są takie, no normalne?

My po ktg i wykres prawidłowy, doktorek zobaczył, zmierzył maluszka i mimo, że symetryczny, to ciut za leciutki, bo w 34 tygodniu ważny nam maluszek 2150 g. Przeczytał wypis ze szpitala, osłuchał serduszko, obejrzał i kurczę, no nie wiem czy to kwestia sprzętu, czy czasu kiedy, albo jak mierzy, czy jak, ale niemiarowości serduszka nie było. I bądź mądry, napisz wiersz. Mam nadzieję, że skarbuś nam dobije do tych 3 kg co najmniej, a niemiarowość unormuje się po porodzie, jak mówią... Zmartwił mnie doktorek trochę, bo kazał leżeć dużo, odpoczywać, nie spacerować, żeby przepływ przez żyłę, którąś- nie pamiętam już którą, był lepszy i wzrastał na wadze jak najwięcej. Nie przejmować się i leżeć.

a swoją drogą w sumie mam mieszane uczucia, czy lepiej rodzić z zaplanowanym terminem, czy "z doskoku". Ja sn będę miała niespodziankę ;) Zobaczymy pożyjemy co i jak będzie ;)

Ostatnia edycja:
Moniamonia, malutki faktycznie twój szkrabek, ale jak posłuchasz doktorka to może faktycznie dobijesz do 3kg, a leżeć na lewym boku, bo ta żyła jest po prawej stronie i zaleca się lewy boczek żeby jej nie uciskać.

Ja nie umiem na lewym boku leżeć :szok: nie spałam tak chyba ani przez 30 minut w czasie całej ciąży!

Monia ja właśnie przeglądałam usg Maksa i on w 34 tc miał 2138g ;D urodził się miesiąc przed terminem z wagą 2900!

Od spania i leżenia na lewym boku zastanawiam się i oglądam, czy jeszcze profil mi się nie zgniótł ;) I czy jeszcze symetryczna jestem ;) Ale hipotrofię wykluczył, obwody ma mniej więcej prawidłowe, więc nie wiem skąd ta mała waga... Ale czekamy czekamy, zobaczymy...

Pysia, dzięki ;) Mam nadzieję, że poukłada się ;) 2900 to już taki gołąbek. Doktorka słuchać trzeba...

Ostatnia edycja:
dziewczyny gratuluje udanych wizyt
moniamonia ja też z tym lewym bokiem czuje się jak spłaszczona ehh, aż czasem się budzę i normalnie nie mogę się przekręcić inaczej taka jestem ścierpnięta, co do wagi, to ważne że jest proporcjonalny, a waga i tak może być trochę inna, wiesz że te pomiary usg nie są super dokładne
trzymam kciuki żeby maluszek rósł ;-)

Gratuluje wszystkim wizyt.
Ja też miałam i moją Eli waży 2500 i lekarz powiedział że waga jest ok. Do porodu dobije do 3.5 pewnie. Dziecko może mieć nawet poniżej 3 - ważniejsze jest czy wszystko ma rozwinięte więc nie ma co się przejmować..a przy sn trzeba nawet cieszyć :)
Moja szyjka też się skraca ale jest zamknięta. Na ktg nic nie wyszło..od soboty biorę tylko nospe i nie widzę większych zmian. Od poniedziałku powoli włączam aktywnoścć - coraz dłuższe spacery..a wczoraj pozwoliłam sobie nawet na krótkie ćwiczenia rozciągajace :) i było ok.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry