reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

Ja po wizycie. Mam czekać w dwu paku do 10 lipca. Dostanę wtedy skierowanie na cc. A jak na razie odpukać nie widzi nic niepokojącego, prócz skurczy ale mówi, że takie ciągłe napinanie i kucie to normalne na tym etapie i po dwóch cc. Mały chudy ale długi. Waży 2650 a długością jest o tydzień do przodu. Jedynie co wagowo jest jak w 35 tygodniu. No i ważę o nie całe 10 kg do przodu i mam mały brzuch, jak mi zmierzyła to jej wyszło 98 cm. Od poniedziałku mam co tydzień ktg.

reklama
Melduję się i ja po wizycie :) Lekarz powiedział, że mam dobre warunki do porodu, bo szyjka już krótka i przepuszcza 1 palec :) W przyszły czwartek ma dyżur i jeśli do tego czasu nic się nie wydarzy to mam pojawić się w szpitalu na KTG i "żeby mnie już nie męczyć" rozważy decyzję o wywołaniu porodu, bo będzie to już 39t6d :D

lena, gratuluję i zazdroszczę :)

Lekarz powiedział mi dziś, że mój synek nie kwapi się do wyjścia:( Ma już około 3100 więc rozwija się prawidłowo. Główka niestety bardzo wysoko, szyjka bez zmian... Wcale się młody nie układa do wyjścia :( Ze spacerami ostatnio kiepsko, bo leje, a doktorek wymyślił, że mam chodzić... Przywiozłam sobie z siłowni step i od jutra chyba zaczynamy domowy fitness dla grubasów :)

No nie zawsze jest tak łatwo jak nie chce to się nie przymusi.

Lena- trzymam kciuki za poród.
Daphen- przyjdzie i na was czas. Pewnie ciebie zaskoczy. Powodzenia życzę.

Po wizycie....hmm...

Na KTG skurcze! 3 były na 120! kilka na 60-80% a mnie jakoś nie bolało...znaczy się czułam, ale nie żeby jakoś super mocno :confused::confused: szyjka miękka...dziura na ok 2 paluchy...ale gin stwierdził, że jeszcze nie rodzimy :szok::szok: Jesli by się coś mocniej zaczynalo dziac to na IP...najlepiej w sobotę bo on ma dyżur. A jeśli do 4 lipca nic się nie wydarzy to mam przyjechać na KTG, jeśli wyjdą skurcze będziemy rodzić....
hmmm..jakiż on jest wyluzowany...:-D:-D no i mam się ruszać (również z mężem) :-D

Właśnie sobie uświadomiłam, że niedługo przytulę moją córeczkę i się poryczałam ze wzruszenia...A M. naoglądał się malusich dzieciaczków w szpitalu i też miał świeczki w oczach i uśmiech mu z mordki nie schodził..

reklama
Do góry