reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

Kasiasunia,

Niestety, tak jak pisze Zanag branie żelaza może powodować silne zaparcia i właśnie problemy z wyprożnianiem.

Dziewczyny,
Nie było mnie trochę wiec zbiorcze gratuluje udanych wizyt :)

Wczoraj miałam swoją i moja dziewczynka ładnie urosła i przybrała od poprzedniej wizyty. Wazy 523 gr i z pomiarów jest idealnie w swoim terminie i TP z USG znów wróciło na 6.12 (ostatnio troszkę wolniej rosła i była poniżej norm na tydzien ciazy co była wizyta ale jak widać pobyt u jej dziadków posłużył malutkiej ;)
Długości całkowitej nie mam podanej bo zwinięta była w kłębek.
Serduszko, ładnie równiutko bije. Niestety nie mam zdjęcia bo moj lekarz nie drukuje ich.

Ech dalej uparciuch leży nisko, głowa do dołu, mimo ze upominam ją że ciągle ma jeszcze czas i moze wygodniej umieścić sie wyżej a nie tak kłębić przy tej miednicy...i przy tej mej nieszczęsnej szyjce. No a szyjka niestety dalej delikatnie mi sie skróciła. Jest zamknięta ale bardzo miękka, cyt pana doktora "jak masło", wiec pozostaje mi bardzo oszczędny tryb, leżący. Co prawda dalej ma powyżej 2 cm (28 mm wiec nie jest źle, choc w czerwcu miała jeszcze 60, na początku lipca mi poszło o 50% w dół i miałam 31mm, od tego czasu głownie leze i przez ten miesiąc poszło 3mm w dół, jak mi zejdzie poniżej 20mm to bede mieć krążek czy szew zakładany... Nie mniej walczę by sie nie skracała , bo jak taka miękka to niestety wraz ze wzrostem ciężaru dziecka wzrasta ryzyko dalszego skracania.

Pozdrawiam wszystkie szyjki ;) i życzę by były długie, twarde i zamknięte do momentu kiedy ciaza jest donoszona!

reklama
Kasiasysunia - ja podczas ostatnich badań miałam wyniki odrobinę niższe niż Ty i gin powiedział że gdy hemoglobina spada poniżej 11 to należy już zacząć suplementacje żelaza bo to początki anemii. Więc zapewne też przepisze Ci żelazo zaleci dietę i tyle :-) to częste w ciąży nie ma co panikowac ;-) chociaż ja też przestraszyłam się widząc swoje wyniki

Kasiasysunia - ja podczas ostatnich badań miałam wyniki odrobinę niższe niż Ty i gin powiedział że gdy hemoglobina spada poniżej 11 to należy już zacząć suplementacje żelaza bo to początki anemii. Więc zapewne też przepisze Ci żelazo zaleci dietę i tyle :-) to częste w ciąży nie ma co panikowac ;-) chociaż ja też przestraszyłam się widząc swoje wpolegałą yniki

Troszkę się uspokoiłam :) Powiedz mi jeszcze jak wyglądała Twoja zmiana diety?

Heh.. No tego jeszcze w życie nie wprowadziłam choć moze powinnam :-) ale jeśli chcesz to w necie zapewne znajdziesz listę warzyw i produktów bogatych w żelazo. Ja jak narazie łykam jedynie tabletki

;) Przyjemność po mojej stronie! Ja mam zdjęcie z bocznego ułożenia i te trudniej rozszyfrować. Dopiero na 4d wyraźnie widać, że odstaje "conieco".

reklama
Do góry