Tego nie da się od tak odczytać. Łączy się w całość wszystko na wiek, NT i czas trwania ciąży.
Mogę podać jak chcecie ale zupełnie nie wiem po co.. Normy. Na każdy tydzień jest inna norma. Te normy się przelicza..
Wyniki stężeń białka PAPP-A i hormonuβ-hCG są przeliczane na wartość względną MoM (MoM – Multiples of the Median,wielokrotność mediany).
MoM uzyskuje się dzieląc wartość stężenia badanego parametru przez medianę (wartość środkową) dla danego tygodnia ciąży, w określonej populacji.
Każda może mieć inny wynik. Niby powinien się mieścić w normach w uk do 1 MoM.
Przy zd betta powyżej 2,5 MoM i białko poniżej 0,5 MoM. Na którejś stronce jest to podane.
Ale jak widać chyba tak to do końca nie dzielą..
Netta wynik Oki.
Nie swirujcie.
Koalka ile potrójny kosztuje? Skieruje Cie lekarz bez kasy na to? Wybacz nie wiem jak to w Pl jest. Poczytaj jak się denerwujesz o teście bo może niepotrzebnie bdziesz tyle czekać a i tak sama musisz zrobić.
Scan daje tylko 50% szans. Dokładny scan. Sprawdzający serce, przepływy wszystkie, mózg, nogi.. Kość i NT to tez nie wszystko. NT może być duże i nic nie znaczy a nos może pojawić się później. Ale często występują inne wady choć nie muszą.
Co do NT, duzo czytałam i są dzieci z naprawdę dużymi i dzieci są zdrowe. To NT jest w normie!
Wolna beta:
11-12tydz. 28-42
12-13 tydz. 20-28
13-14 tydz. 19-21
Białko:
Link do: Pregnancy-associated plasma protein A (PAPP-A) - www.wantbaby.info
Ale to tylko norma, która później trzeba przerobić na MoM.