reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Ja miałam już ten test, lekarka podejrzewała problemy z cukrem i zaleciła wcześniejsze sprawdzenie.
Cytrynę można zmieszać z rozpuszczoną glukozą, ja miałam test 75 gr (niektórzy zalecają 50 gr glukozy) i dałam radę bez cytryny. Ale mam za sobą lata praktyki ze słodyczami, więc same rozumiecie :)
Sprawdźcie tylko koniecznie wcześniej, czy nie musicie same kupić glukozy, nie mają jej we wszystkich punktach pobrań. Ja poszam z własnym kubkiem, wodą, łyżeczką do pomieszania i glukozą :)

reklama
Oli.B ,Lemoniada-dzięki kochane :tak:- będę szła przygotowana :-).Kupiłam już wcześniej glukozę ja mam obciążenie tą mocniejszą 75g.,a więc łyżeczka i kubeczek +woda też idą ze mną:-D

Lana zadz moze do lab i sie zapytaj czy musisz miec swoje "przybory" tak jak pisza dziewczyny. W "moim" lab. np nic nie trzeba. Ja mam narazie 50g, wybieram sie 27.04. z tego co wiem to 1godz trzeba czekac od wypicia warto wziazc ze soba gazete, ksiazke.

susumali ten test to chyba po 24 tygodniu.

aankaa84 lepiej mieć przygotowane swoje :-). Jak robiłam w pierwszej ciąży to dały mi kubeczek, że strach było z niego pić...

Lemoniada tez mam lata praktyki ze słodyczami ;-) ale nie dam rady samej wypić ! Cytrynka koniecznie :-) Wezmę całą :-)

Ja też mam tą mocniejszą 75g i mam czekać 2 godziny po wypiciu.

reklama
agulalula, niestety nie, trzeba jakoś wytrzymać z tym okropnym posmakiem w buzi i głodem;). Żeby wyniki były jak najbardziej wiarygodne. Przynajmniej mi nie pozwolono ani jeść, ani chodzić, mogłam tylko siedzieć i czekać.

Do góry