reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

A ja poszukuję jakiegoś sensownego lekarza prowadzącego. Przy pierwszej ciąży miałam lekarkę z polecenia ale nie byłam zadowolona, poza tym bardzo daleko. Może któraś z Was może polecić ginekologa w okolicach warszawskiego Tarchomina? pls :)

reklama
no to jesteśmy po 1 wizycie.
Pęcherzyk ciążowy widoczny, rozmiarem wygląda na początek a nie koniec 5tc. No i zdołowałam się bo moja ciąża jest ciążą ryzyka ;-( tak jak wcześniej byłam przeszczęśliwa że udało nam się z drugim dzidziusiem tak szybko, tak teraz jestem przerażona. wszystko dlatego że z Michałem miałam cesarskie cięcie, od którego minęło dopiero 7 miesięcy i macica może się nie poddawać i nie rozrastać tak szybko jak to być powinno. dostałam duphaston 2 x 1tab i siedzę i ryczę ;-(
pytałam gina o brak objawów ciąży - jest całkiem normalny, bo każda ciąża jest inna w przebiegu i nie trzeba się tym martwić. aha normalnymi bólami brzuszka są ciągnące bóle na boki, niepojący jest nagły ostry ból.
jejkuuuu ale mam doła;-( następna wizyta 12 stycznia.osiwieje do tego czasu!

Dzięki Kochana. Chciałam jednak znaleźć jakiegoś lekarza tym razem na tarchominie. Poprzednio jeździłam przez całą Warszawę a teraz marzy mi się mieć blisko :) Jutro idę zapisać się do jednego gin zobaczymy czy zrobi dobre wrażenie :)

Anuszek dużo ciąż jest teraz zagrożonych niecmartw sie na zapas i wypłacz to pomaga wierzę, że Ci ciężko! sciskam Cię :*

anuszek, szuszu, nie zamartwiajcie się, mój pęcherzyk jeszcze mniejszy niż wasze (4,68 mm w 5t5d). Musimy wioerzyć, że wszystko będzie dobrze.

ja dzis mialam swoja 2 wizyte u lekarza:) a zarazem pierwsze USG:) na pierwszej wizycie bylo zawczesni aby cokolwiek ustalic. p dzisiejszym dniu wiem ze jak narazie jest wszystko dobrze. kolejne badanie 20 stycznia i wlasnie w tym dniu bede miala pierwsze zdjecie dzieciaczka:)

reklama
Do góry