reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Ja miała wizytę w piatek, z dzidzią wszystko w porządku, ładnie było już widać różne narządy, w tym ten między nóżkami, na razie wychodzi na 95% chłopak. Następna wizyta 16 lipca 17:30 i będzie to już usg połówkowe;) Po wyjściu od lekarza musiałam trochę ochłonąć, bo zszokowałam się troche na wieść o synu, bo chyba w duchu nastawiłam się na córeczkę, choć mówiłam wszystkim, że nie nastawiam się na żadną płeć;) Obecnie jestem już po szoku i cieszę się bardzo;)

Jestem po usg połówkowym, fajnie było zobaczyć Maleństwo jak urosło. Ma 342 g, wiek odpowiada 20tc, wszystkie narządy prawidłowe. Dzidzia fajnie ssała kciuk, drapała się :) widzieliśmy paluszki. Zresztą mamy nagrany filmik z tego badania za 40 zł :) właśnie oglądaliśmy. No i to co Was na pewno ciekawi ;p prawidłowe genitalia żeńskie! Dziewczynka !! jestem w szoku hehe

wow, dziewczyny!!! gratki!!! ;) nie ma to jak znać już wstępnie płeć ;) wesoła kobietka a w moim przypadku ciąża jest o tydzień młodsza ;) a miałaś w 4d czy zwykłe usg?? ja się już nie mogę doczekać połówkowego, bo kurcze chciałabym być już w stu procentach pewna że z dzidzią jest wszystko w jak najlepszym porządku

A ja miałam wczoraj wizytę (tydzień po połówkowym usg). Wszystko w sumie dobrze. Maleństwo dzielnie się rozwija. Większość badań ok. Oprócz jednego - niestety wykryto u mnie w moczu bakterię. Dostałam lekarstwa i mam nadzieję, że za miesiąc będzie już dobrze i pozbędę się tego świństwa. A i pierwszy raz dziecko przekręciło się - teraz jest odkręcone pleckami (czyli rączki i nóżki ma do wewnątrz mnie). :)

Ja też byłam na połówkowym, wszystko jest ok, mała wymierzona, waży ok 350g, no i jest trzecia dziewczynka, mąż trochę niepocieszony:-D. Za miesiąc po powrocie z wakacji czeka mnie test z glukozą

My też dziś mieliśmy wizytę - jajka jak berety i siusiak baaaardzo dobrze widoczny(nawet dla nie wprawnego oka) czyli 4 chłopak. waga 352,5g, doktor włączył 4d ale rączkami buzię zasłaniał:tak::-D- wstydzioch mały.
Basiu, zamieniamy się? ;-)

Melduję się po wczorajszym badaniu połówkowym. Wszystko w idealnym porządeczku. Wszystkie pomiary, przepływy wzorowe.:-)
Nadal tydzień do przodu i nadal SYN.:-D (tak jest napisane na wynikach). Waga 460 gram.
20120620324.jpg

reklama
Do góry