reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Ja będę miała to usg w 31 tygodniu (dokładnie 30t6d) :)

Dziś jestem po wizycie. Wszystko dobrze. Maleństwo jeszcze się nie obkręciło. Troszkę leniuszek z niego. Lekarz powiedział, że chłopak raczej z tych większych będzie ;)
Moni-ka
mój mały waży uwaga ok. 1500 g (lekarz powiedział z tego co usłyszałam 1450 g) :szok:
I jakby patrzeć na usg to zamiast 3 listopad (z OM) wychodzi 17 październik. Ale może jeszcze przystopuje. Tak czy inaczej wszystko ok. :) I podejrzałam na szybko maleństwo :)

reklama
Ja po wizycie.Maly na poczatku 27 tyg. wazy 1230 g. Czyli nie taki maly.Wyniki w normie tak mowil szyjka na opuszek ale wewnatrz dluga.Na twardy brzuch aspargin i nospa.Waga 63,700 wiec tak 9 kg wiecej

Gratuluje udanych wizyt.

Ja myślałam,że moja Księżniczka jest duża,ale widzę,że wasze dzieciaczki jeszcze większe.

My wczoraj byliśmy na echu serduszka.Musieliśmy je zrobić ze względu na podwyższoną przezierność w 12 tc,ale na szczęście wszystko w porządku.Oglądaliśmy też malutką w 4d,ale zastawiła sobie buzię rączką,mimo to troszkę było widać.

Gratuluję udanych wizyt!
I ja już po wtorkowej wizycie:-) Wszystko u maluszka w jak najlepszym porządku! Waży 1036g :-) Bardzo się cieszę, że maluszek dobrze się rozwija. Oby tak dalej:)

To jest coś takiego jak USG połówkowe? Co powinien lekarz sprawdzić na tym badaniu?
Kruszka jak dieta???

Ja sie dopytałam w recepcji i to ma byc usg w 3d, a pewnie pomiary takie jak dotąd były.
Moja dietka całkiem dobrze, tylko odpusciąłm na jeden wieczór kiedy miałam gośći i zrobiłam fure pysznego jedzenia.Mam nadzieje, że bardzo sie to nie udzieli na przyszłość.:zawstydzona/y:

Cześć Dziewczyny!

Długo mnie tu nie było... ale cóż zaliczyłam kolejny pobyt w szpitalu... bo szyjka zrobiła się miękka i mój gin wysłał mnie na prawie dwutygodniową obserwację. Nafaszerowali mnie lekami i się uspokoiło. ale po 10 dniach od wypuszczenia ze szpitala skurcze mi się znów nasiliły, więc zwiększyłam częstotliwość przyjmowania fenoterolu (lekarz zezwolił na to żebym sobie dawki dopasowała do ilości i intensywności skurczy). Odpukać jest teraz lepiej. biorę co 4 godziny 1/2 tabletki. To i tak mniej niż w poprzedniej ciąży - wtedy łykałam co 6 godzin całą tablete. Martwię się i tak, bo wizyta dopiero za dwa tygodnie, a moja szyjka była badana ponad dwa tygodnie temu. Trochę mam stracha, że może się całkiem skróć. W prawdzie jak wychodziłam ze szpitala to szyjka miała 3,3 cm wiec krótka nie była. Dziewczyny jak to u Was z tymi skurczami jest... w pierwszej ciąży pamiętam ze mimo fenoterolu i leżenia plackiem skurcze były, ale szyjka się utrzymała całkiem skrócona i z rozwarciem na palec do końca ciąży. teraz tez mimo fenoterolu skurcze się zdarzają i trochę bolesne są.

CzarnaAnutka - współczuję pobytu w szpitalu, ale z drugiej strony dobrze że sobie Ciebie tam pooglądali i czuwali nad wszystkim. co do tych skurczy i długości szyjki to mi między przedostatnią a ostatnią wizytą u lekarza szyjka się skróciła, ale ja nie miałam w tym czasie żadnych skurczy, nie czułam nic niepokojącego, prawie cały czas leżałam więc nie rozumiem czemu się skróciła i czemu ja nic nie czułam. w piątek idę do lekarza i jestem ciekawa jak to wygląda z moją szyjką bo teraz już coś się u mnie tam na dole dzieje, niby to normalne na tym etapie ciąży... a nie masz możliwości żeby wcześniej wybrać się do lekarza i sprawdzić stan szyjki? trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku

bett - Widzę, że nie śpisz po nocach ;-) niestety mój gin jest na urlopie, a do pierwszego lepszego nie chce iść. Miał być teraz w środę, ale z tego co mi w poradni powiedzieli na 80 procent go nie będzie... Za to skurcze całkiem się ładnie wyciszyły. W nocy już w ogóle mi się brzuchol nie stawia i wczoraj od południa zaliczyłam tylko jeden skurcz i to nie bolesny wiec chyba wszystko się wyciszyło.

Nie wytrzymałam dzisiaj i zadzwoniłam do poradni. Okazało się, że mój lekarz jeszcze będzie dzisiaj wiec poczłapałam mimo, że nie byłam zapisana i nie byłam pewna czy zostanę przyjęta. Szyjka się trzyma :) ale mam nakaz leżenia. Do fenoterolu mam brać jeszcze luteinę 2 razy dziennie i na noc relanium. Dzięki temu , że sporo ostatnio leżałam główka już nie napiera na szyjkę. W prawdzie kanał przepuszcza na palec ale szyjka jest wysoko i dosyć długa. Więc jak będę leżała to powinnam dotrwać do terminu. Tylko jak tu trzymać rygor łóżkowy kiedy niespełna 4 letni syn chce się bawić :)

reklama
ja dzisiaj wróciłam z wizyty z wizja szpitala z powodu rozszalałej cukrzycy i nadciśnienia. do poniedzialku mam jeszcze szanse, ze obejdzie sie bez , ale sila woli ani poziomu glukozy ani cisnienia nie obniżę :-(
dziecko ułożone już główkowo.
no- spe biorę juz regularnie z powodu "twardnienia" brzucha, ale szyjka trzyma.
w 33 tc kolejne ważne usg (12.09.12)

Do góry