reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)

Na ostatniej wizycie Basia ważyła 1260g, czyli jest ok:happy:

reklama
A ja po wczorajszej wizycie się trochę uspokoiłam :) mała przybiera według swojego tempa (wolnego trochę, ale przybiera), waży ok. 1200 g :) wód płodowych troszkę przybyło :), co najważniejsze, bo to mnie najbardziej martwiło, szyjka niestety znowu minimalnie się skróciła, ale jest zamknięta, co najważniejsze, bo nie muszę leżeć plackiem, tylko po prostu mam się oszczędzać :) a mała cały czas ułożona pośladkowo, ale przy jej wymiarach ma jeszcze trochę czasu :)
no i następna kontrola już w sobotę, co mnie cieszy, bo się nie będę stresować przynajmniej :)

My też po wizycie z szyjką w porządku jest tak jak było. Mały waży 2,300:tak: w paździeriku mam przyjść i umówić się na szpital koło 26 jak się nic nie wydaży:-) więc coraz bliżej dziewczyny :-)

U nas po wczorajszej wizycie wszystko ok.Lekarz wszystko dokładnie pomierzył,nawet mamy napisane,że język nie powiększony :szok:.Niestety zastawiła się rączkami i nie mogliśmy obejrzeć buzi.
Majeczka waży już 1440g. Łożysko I/G
Termin porodu przesunął się z 23 na 16 listopada

Widzę, że maluszki pięknie rosną:-) Ja mam wizytę we wtorek-już nie mogę się doczekać! Ostatnio synek ważył 1030g mam nadzieję, że i tym razem będzie ważony:) Ostatnio takie kopniaki mi sprzedaje, że ja aż podskakuję:-D

Moja mała na dzisiejszej wizycie miała 1170 gram:) ułożona pośladkowo, ale jeszcze ma czas:). Poza tym z racji tego, że pessar dobrze się trzyma na swoim miejscu w końcu mogę odstawić wszystkie tablety, jakie musiałam do tej pory pochłaniać :).

Ja na wczorajszą wizytę naczekałam się w kolejce 2godziny! Ale warto było:-) Według mojego lekarza jest to koniec 31tyg. powiedział też, że będzie dobrze jak wytrwam do 38tyg - coraz mniej czasu:szok: Synuś waży 1600 więc wszystko w jak najlepszym porządku. Kolejna wizyta już za 3tyg:-)

A ja od tygodnia na patologii ciazy. Przyszlam tu na ktg, zgodnie z zaleceniem lekarza, bo poskarzylam sie na dosc bolesne twardnienia brzucha, a oni zbadali mnie na wszystkie strony i okazalo sie, ze mam miekka i krotka szyjke - 23 mm. To bylo w czwartek, a w poniedzialek bylo juz tylko 19 mm. Pewnie zaloza mi pessar, ale poki co czekam na wyniki posiewu, leze, lykam magnez i srodki rozkurczowe. Dali mi tez celeston na plucka Kubusia. Maly wazy 1500 - tragedii nie ma, ale moglby wiecej. No i mam nadzieje, ze jeszcze troche posiedzi w brzuszku.

babyduck trzymam mocno kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło. Jakiś czas temu miałam podobny problem, tyle że nie leżałam w szpitalu, a miałam bezwzględnie leżeć w domu. W każdym razie pessar okazał się zbawienny. Jeszcze kiedy jego założenie było na etapie tylko rozmów, nie podobał mi się ten pomysł. Ale przekonałam się, że zakładanie go w ogóle nie jest jakoś bardzo odczuwalne, a lepiej go mieć niż nie mieć. Trzymajcie się dzielnie.

reklama
A ja od tygodnia na patologii ciazy. Przyszlam tu na ktg, zgodnie z zaleceniem lekarza, bo poskarzylam sie na dosc bolesne twardnienia brzucha, a oni zbadali mnie na wszystkie strony i okazalo sie, ze mam miekka i krotka szyjke - 23 mm. To bylo w czwartek, a w poniedzialek bylo juz tylko 19 mm. Pewnie zaloza mi pessar, ale poki co czekam na wyniki posiewu, leze, lykam magnez i srodki rozkurczowe. Dali mi tez celeston na plucka Kubusia. Maly wazy 1500 - tragedii nie ma, ale moglby wiecej. No i mam nadzieje, ze jeszcze troche posiedzi w brzuszku.

Babyduck trzymaj sie tam. Jak chca założyc pessar to niech zakładają, bedzie to dla Was bezpieczniejsze. Ogromne &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Na inflanckiej lezysz?

Do góry