reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Czarna anutka - ja w poprzedniej ciąży tez brałam Fenoterol i obowiązkowo Isoptin żeby złagodzić wysoki puls spowodowany Fenoterolem

gosiagro - no właśnie przy pierwszym dziecku też miałam taki zestaw więc trochę teraz byłam zaskoczona tym co mówili mi w szpitalu :confused2:, ale pomyślałam, ze skoro teraz się już nie podaje leków osłonowo na serce to czemu nie ufać lekarzom... a tu:crazy: masz... i od 8 tygodni męczę dziecko tym fenoterolem bez osłony.

reklama
Już po dzisiejszej wizycie. KTG wyszło dobrze. Wyniki w miarę tylko ciała ketonowe ale bez tragedii. Poskarżyłam się na bóle pleców i pachwin i dostałam skierowanei do ortopedy. Ale co mi on pomorze jak Mała gdzieś uciska.
W ogóle ostatnio czuję się fatalnie. Wszystko mnie boli - najbardziej krzyż. Dziś jakieś takie bóle jakby na okres. No ale pani doktor nic złego nie widzi widocznie taki mój urok w tej ciąży. Na wszelki wypadek dała mi skierowanie do szpitala - jakby coś mi bardziej dokuczało. Dobrze że w czwartek mam wizytę prywatną u innego lekarza, właściwie to on prowadzi moją ciążę i zjego opieki jestem bardzo zadowolona.

gosiagro - no właśnie przy pierwszym dziecku też miałam taki zestaw więc trochę teraz byłam zaskoczona tym co mówili mi w szpitalu :confused2:, ale pomyślałam, ze skoro teraz się już nie podaje leków osłonowo na serce to czemu nie ufać lekarzom... a tu:crazy: masz... i od 8 tygodni męczę dziecko tym fenoterolem bez osłony.

to współczuje ci bo pamiętam jak mi wtedy serce waliło:no:

A to moja mała Zosia (śmieszka) ;-)

Załączniki

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    72,3 KB · Wyświetleń: 76
Jakie śliczności! Jak dotąd nie miałam ani razu USG 3d/4d i postanowiliśmy to zmienić. Zapisałam się na 10.10. Nie wiem właściwie czy mądrze, bo to w końcu będzie miesiąc i zobaczę naszą Kinię na żywo, ale nie mogłam się powstrzymać!

Crazy jaka piękna Dama:-)

Byłam wczoraj na wizycie u diabetologa i dostałam skierowanie na patologię ciąży, wizytę mam 9 października. A potem dostanę skierowanie do szpitala na 38 tydzień.

crazy girljak śliczna niunia:-)

moja była pani doktor (którą musiałam zmienić, ze względu na JEJ chorobę) miała w swoim prywatnym gabinecie usg 3d, na drugim badaniu trochę podglądałyśmy Małą, ale była jeszcze malutka:-) obecny lekarz niestety ma tylko zwykłe usg...

Katze ja myślę że warto :tak: Ja w ogóle się nie spodziewałam 3d/4d.. ale p. doktor była tak miła i zrobiła nam wszystko co możliwe. To zdjęcie jest z filmu na którym Zosiaczek się uśmiecha. Po prostu zastopowałam i zrobiłam zrzut pulpitu.. i w ten oto sposób mam przepiękną focię jeszcze z brzuszka. Fajnie jest zobaczyć dzidziusia - teraz cały czas mam w głowie to jak wygląda i jakos tak fajniej jest;-)

Crazy Girl śliczna księżniczka. Ja się nie zdecydowałam na takie usg. Nie wiem sama dlaczego? Miałam jakieś takie obawy i w ogóle nie czułam takiej potrzeby. Ale u was super wyszło:-)

reklama
Do góry