reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Witam i trzymam mocno kciukasy za wszystkie wizytujące , dziś licznie , mamusie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&. Ja mam dobre wieści :-) na dobry początek. Odebrałam wyniki pappa i wszystko jest w porzadku :-D. Ryzyko zmalało bardzo znacznie. Ryzyko podstawowe zespołu downa miałam 1 : 179 a po badniach i usg jest 1 : 2079 !!!!!!!!!!!!:-D Pozostałe trisomie 1 : 20000 ! Spokój mnie ogarnął :tak:

Teraz czekam na reszte dobrych wiadomosci :tak: i gratuluję udanych wizyt

reklama
Matka Ewa- super, gratulacje ogromne!!! Na pewno Wam ulżyło i cała jesteś w skowronkach:) Cudowne uczucie, prawda?

Co do płci, to my z mężem od początku mówimy o naszym dziecku ON, nawet znajomi to zauważyli. Mój tata też mówi codziennie: "jak tam Michaś?" (imię wybraliśmy po nim, więc pewnie dlatego:), ale zobaczymy, jak będzie:-) Już nie mogę się doczekać, ale mój lekarz nie informuje o płci!!! Koleżanki mi mówiły, że na pytanie, co urodzą, odpowiadał gburowato: "jak to co? dziecko!". Ale trafiła kosa na kamień, niech spróbuje mnie tak odpowiedzieć, to pozna moje możliwości:-)

Bona nie wiesz nawet jak wielki kamien strachu spadł mi z serca :tak:. Wiem wszystkie sie boimy i wszystkie chcemy mieć zdrowe dzidolki ale nie wszystkie mamy pod czterdziestkę :cool2:. Tak więc bardzo dziękuję za dzielenie ze mną tej wielkiej radości :tak:.
Mój poprzedni lekarz zwykł mawiać po pytaniu o płeć - " 50 na 50 , albo chłopiec albo dziewczynka " . Ale na połówkowym już mówił jak widział ;-)

reklama
Czyżbym ja pierwsza z relacją?:-) No oki, to już nadaję :tak: Mimo, że w piątek mam prenatalne, to mój lekarz zrobił mi dzisiaj usg i właściwie też te badania, które będę miała w Łodzi na genetycznych. Wg niego jest wszystko oki, dzidziol ma 5,84cm, przezierność 1,5cm, nosek ok., przepływy w porządku, numer buta 1cm :-D Jestem bardzo szczęśliwa, mam nadzieję, że w piątek nie wyjdą gorzej. Ciekawa jestem, jak wypadnie porównanie, ale już trochę spokojniejsze jestem. Kolejna wizyta 9 stycznia.
Co do płci, to powiedział, że on już coś podejrzewa, na więcej, niż 50%, ale woli jeszcze nie mówić. Ja czuję, że chłopak :tak: Zdjęcia mi nie dał, tylko dograł na płytę dzisiejszego wiercipiętę :-)

Ostatnia edycja:
Do góry