reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
Ewa ciesze się razem z Tobą z tych pozytywnych wyników!!! Gratuluję :*
Ines no widzisz jak fajnie, juz jesteś spokojniejsza przed prenatalnymi bo wiesz ze z dzidzią wszystko dobrze :-) Tobie również gratuluję!!

Ines gratulacje :) super wiesci! Teraz genetyczne to tylko formalnosc!
MatkaEwa ciesze sie ze wyniki wyszly dobre!

Ja juz po usg genetycznym.
Dzidzia ma 63mm, wiek ciazy 12 tyg i 5 dni (czyli tak jak z miesiaczki), przeziernosc 1,7mm, kosc nosowa widoczna.
Generalnie Pani doktor mnie wybadala na wszystkie strony, samo usg trwalo 30minut. Wymierzyla jakies najnowsze markery tzn np kat czolowo-szczekowy, przeziernosc wewnatrzczaszkowa (jakas inna), trójkat zanosowy i tak z tego nic nie kumam. Ale powiedziala ze wszystkie markery prawidlowe :-D:-)
Odradzila robienie testu pappa bo przy wszystkich markerach prawidlowych jej zdaniem to juz nie jest konieczne.
Wszystkie te parametry wprowadzila potem do kompa i wyliczyla mi ladnie jak sie pozmniejszalo ryzyko wad u dzidzi.
Pobadala takze serduszko, mózg, przeplywy przez zastawke, pokazala zolądek i wszystko co tam dzidzia juz ma w sobie:tak:

Cale badanie nagrane mam na plytke, widzialam jak maluszek sie krecil i ssie kciuka, mam tez obraz w 3d :)

No a co ciekawe, wg Pani doktor to na 80% dziewczynka, poznala po wargach sromowych, to w tym tygodniu wyglada troche jak siusiak ale dzieli sie na dwa, jak jest jednolite to raczej chlopczyk, a jak sie dzieli to dziewuszka;-)
Okaze sie za 8 tygodni na polowkowym.

:-D:-):-):-):-)

Jestem bardzo zadowolona, bo dobrze wydalam te 250zl :-)

Takich udanych wizyt i Wam zycze.:tak:

Ostatnia edycja:
No ja siedzę i czekam na takie posty !
Nika, cieszę się razem z Tobą ze zdrowo rozwijającego się maluszka a raczej maluszki :) Będziecie mieli parkę - gratuluję :)

MatkaEwa i RobaczekII dzieki!:-D
A tu trzy fotki mojej corci :-D
Na pierwszej fotce ssie twardo kciukasa, a na trzeciej niby widac ze to dziewczynka to cos podluzne i takie jakby rozdwajajace sie to niby wargi sromowe:confused::cool2:

dzidz.jpgdzidz2.jpgdzidz3.jpg

reklama
INES- gratulacje udanej wizyty, oby tak dalej
NikaMD- przecudne zdjęcia maleństwa. gratulacje. to jak narazie mamy wstępnie trzecia dziewczynke jak dobrze licze.
TAK TRZYMA DZIEWCZYNY!!!!
a co z reszą relacja? kobra, natis, mamaWiki gdzie jesteście?

Ostatnia edycja:
Do góry