reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!

Wenusjanka trzymam kciuki za Was! Nic się nie martw komunią - wiem, ze to ważna uroczystość rodzinna, ale bezpieczeństwo Maluszka jest najważniejsze
Bisous14.gif

reklama
teri, wenusjanka: kurka siwa- szpital...:no: No cóż- trzeba, to trzeba. trzymam kciuki za was i maleństwa

anusiakaniusia: dobrze, że u ciebie dobre wieści.:tak:

Ja tez po wizycie. KTG trochę zwariowane, bo 140-180 i co chwilę zapis się urywał,ale gin mówi, ze jest ok. Szyjka długa, zero rozwarcia. Mały waży 2kg. Jest piękny i wszystko ma na miejscu. Za 2 tyg. kontrola. Gin pytała kiedy rodzimy. Ja jej na to, że w czerwcu. Że nie chcę w lipcu (termin mam na 27.06). Powiedziała, że będziemy obserwować mnie i dzieciatko i zobaczymy. Nic na siłę. Waga stoi w miejscu: do tej pory przytyłam 6,5 kg. Ale i tak wyglądam jak kulka.

Witam wieczornie!
Czy wy może też tak macie zalecone przez gina, żeby co tydzień robić USG, KTG??? Jestem już w 37 tyg i wiem ,że trzeba monitorować ilość wod płodowych i czynność skurczową macicy i tetno płodu. Tylę,że takie USG kosztuje 200 zł:wściekła/y: a co tydz to wychodzi sporo kasy:no::no:
Macie może jakiś pomysł jak zrobić USG taniej:-:)zawstydzona/y:

Hej w ostatnim badaniu USG(2 dni temu) wyszło,ze mam 3 stopien dojrzałosci macicy. Nie wiem co to znaczy???? Lekarz mówił,że sa zwapnienia, ale nic nie sugerował. Co o tym myślicie???

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Agacia - a nie ma możliwości, żebyś na KTG chodziła do szpitala? W Ostródzie tak robią - po prostu stawiasz się na badanie i wracasz do domu (no chyba, ze zapis sugeruje, żeby zostać i spotkać się z lekarzem). Moja gin nie robi (albo się jeszcze nie załapałam) na KTG, ale USG mam zawsze. Też chodzę prywatnie i też płacę 100 zł.

Z tą macicą - to ona jest już poprostu bardzo dojrzała. Choć ja się spotkałam tylko z określeniem, że łożysko może być III stopnia i to znaczyło tyle, że ono też się doczekać już porodu nie może. Ale skoro lekarz nic nie sugeruje to jest w porządku. Spokojnie :happy:

Już zaciskam kciuki za Wizytujące. Natis - szczególnie za Ciebie (i czekam na dobre wieści) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

DzikaBez super,że pessar trzyma i że z Małą jest wszystko ok!Oby tak dalej!

Teri bardzo mi przykro,że znowu szpital Cię czeka..Ale jak trzeba..Echh :( trzymaj się kochana! wszystko będzie dobrze!

Wisienka świetnie,że szyjka trzyma a wyniki są dobre :) jeeej za 2 tyg mówisz ostatnia wizyta i JUŻ :shocked2: zleciało :) Oby już do końca było bezproblemowo!

Wenusjanka i Ty do szpitala matko i córko..:no: oby jednak wszystko się unormowało i nie było tak jak poprzednim razem!A i żebyś na komunię mogła wyjść.

Anusiak najważniejsze,że szyjka zamknięta.Kciuki za wyniki z paciorka!

Anilek skoro lekarz twierdzi,że jest ok no to trzeba mu wierzyć :) z szyjką wszystko dobrze to też najważniejsze i już tak do końca :) Kochana też mam nadzieję,że nie będę rodziła w lipcu .Będziemy razem coś radziły żeby szybciej wypuścić te nasze dzieci na świat :-D

Agacia mój stwierdził,że jeśli nie ma potrzeby to nie ma sensu chodzić ani na usg ani na ktg.W sumie teraz się zastanawiam czy to dobrze,czy źle... :unsure:

I ja po wizycie..z mieszanymi uczuciami ale raczej dobrymi wiadomościami. Szyjka długa (4,5) twarda,zamknięta (więc nie ma przeciwwskazań do współżycia,a mój mężczyzna w końcu wraca więc trzeba go trochę wykorzystać:-D) z małym wszystko ok,nie wiem ile waży bo "nie ma sensu go ważyć na każdej wizycie" (taaaa...:confused2:chciałabym ważyć go na każdej) nie mam fotki,bo tradycyjnie głowę w bok.Bóle brzucha mogą być spowodowane,że po prostu gdzieś nogami mnie wali,ale żeby tak cały brzuch?? Z ktg z przedwczoraj jest zadowolony więc nie ma sensu żebym co tydzień chodziła,chyba że mnie coś zaniepokoi.No jedynie na wyniki była taka reakcja jak się spodziewałam.I w ten oto sposób muszę dalej brać Ferrum w zwiększonej dawce+Tardyferon+jeszcze jakieś tabletki których doczytać się nie mogę..:zawstydzona/y:
Już w ogóle będą mnie zaparcia męczyły,ale morfologia leci na łeb na szyję po każdym badaniu..

I co mnie zastanawia...Następną wizytę mam 31 maja i później dopiero jakoś chyba w połowie czerwca..I nawet nic nie przebąkiwał o paciorkowcu,może na następnej mi pobierze..Ale też się zastanawiam czy to nie za późno :eek:

Kciuki za dzisiejsze wizyty i badania &&&&&

Nayaa - to dobre wieści. Gratuluję. Ja też już nie dostaję zdjęć Mikołaja od dwóch wizyt (jedynie wydruk tabelki z pomiarami). Fakt - mógłby go pomierzyć, żeby wiedzieć, jaki jest przyrost z wizyty na wizytę. A paciorka robi się dopiero po 35 tc, więc spokojnie, zdążysz :happy:

a no to kamień z serca :) bałam się,bo po poprzednich zapisach ktg wskazywało,że mam starać się donosić te 4 tyg i chciałabym ze wszystkim zdążyć po prostu a tu bach-(na szczęście) teraz jest ok iii idziemy sobie spokojnym tępem :-p .a jak zapytałam o wagę,to tylko spytał ile ważył ostatnio i że teraz ORIENTACYJNIE może ważyć 2kg..Mógłby sprawdzić,bo on taki duży jest no..ja to nawet wydruku teraz nie dostałam.Tylko wpis do karty ciąży i eta wsjo :sorry: nie postarał się tym razem doktor..:no:

Anilek, Anusia, Nayaa gratuluję Wam udanych wizyt:)

Nayaa to zapytaj o te badania na następnej wizycie... może DR zapomniał czy coś... mnie moja DR ostatnio pobrała wszystko do badań...

Agacia ja mam USG takie normalne co wizytę, a chodzę z NFZ. Jeśli chodzi o KTG to dopiero przy następnej wizycie czyli ok 35tc będę miała pierwszy raz...

reklama
Do góry