reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Dżastina, krew i amniopunkcję robi się zazwyczaj wtedy, kiedy są wskazania - jak przezierność na usg wychodzi ok i nie ma żadnych obciążeń genetycznych w rodzinie, to nie ma sensu się dalej katować. No chyba że komuś zależy.
Ja dziś mam usg genetyczne i mam nadzieję, że na tym się skończy. Ale stres jest ogromny! No i też po cichu liczę, że gin się czegoś tam dopatrzy między nogami ;)

reklama
Dzastinka, to ja bez lekarza wiem, że u mnie na 50% córka:))
Dagamit- kciuki zaciśnięte, napisz po. Ja mam i usg i krew, ale nie ja to wymyśliłam tylko lekarz, ważne, że dał skierowanie do poradni genetycznej to trochę zaoszczędzę...

Dagamit a jak się czegoś tam do patrzy, to będziesz pierwsza z nas wiedziała...:)
A my tu wszystkie pękniemy z zazdrości:)))

Ostatnia edycja:
Nie no co wy, nawet jak mi teraz coś powie, to będę to traktowała z dużą rezerwą! Na 100% w sprawie płci gin umówił się z nami na 14 grudnia. A teraz to byłby cud albo duuuże przypuszczenie. Najważniejsze, żeby dziś mi powiedział, że dzidzia zdrowa i wszystko jest ok. Reszta nieważna :-)

Hej :happy2:
Jesteśmy po drugim usg :happy2: O ile w pierwszym moje maleństwo okazało się tydzień młodsze, niż wg OM, to teraz wyszło, że jest większe, niż wg OM, tak o 3 dni :happy2: nadrobiło straty i jeszcze przyspieszyło :-D I teraz sama nie wiem, jak mam liczyć, chyba będę liczyć jak wg OM. Muszę zmienić suwaczek, bo jest wg ostatniego usg. Wg obecnego usg mamy 12t2dc, a wg OM 11t6dc :happy2: Weź tu się połap człowieku :happy2:

edit.
Zapomniałam :p Wszystko poza tym jest w porządeczku, moje maleństwo ma 49,6mm CRL, główka [BPD] 16,4mm, przezierność karkowa [NT] 0,5mm :))

Ostatnia edycja:
reklama
ja - zolza- to przyspieszyłaś:) To teraz wychodzi na to, że Twój maluch najstarszy- 12t 2d:))To jaki masz termin porodu wg obecnego usg?

Do góry