reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Dziewczyny, jednak wydaje mi sie ze po odstawieniu Fenoterolu juz teraz Juliannie ciezko byloby dotrwac do 39TC. A ustalac CC juz teraz? chyba lekarze chca poczekac jeszcze zeby sie maluch wiecej rozwinol.

reklama
Ustalić termin cc na 39 tydzień, a dziecko niech się rozwija dalej. A Julianna wyraźnie napisała żeby przyjechała na cc jak będzie miała skurcze...Jeśli planowane jest cc to nie czeka się do rozpoczęcia akcji porodowej!!!! Lepiej zrobić cc w spokoju, znieczulić spokojnie niż czekać aż poród się zacznie!!!!Julianna czy u Ciebie jest tylko jeden szpital????
Podpytaj swojego lekarza o to cc i czekanie do skurczy!!!

Chyba że liczą że się jeszcze dziecko obróci i wtedy poród naturalny, bo z małowodziem nie wiem jak jest-czy można naturlnie czy nie.

Julianna fajnie że wszystko się unormowało, nic tylko czekać na rozwój akcji, powodzenia
Nimfii powodzenia na jutrzejszej wizycie

kachutka super że wszystko ok no i mała duża :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej! Ja już po wizycie. Malutka waży 2160, czyli nieźle śmignęła od ostatniego razu. Wszystko jest ok, główka nisko, ale szyjka długa i twarda, ilość wód w porządku. Jeżeli nic się nie zmieni i Mała nie będzie się pchała na świat wcześniej, to mam wyznaczony termin CC na 14.11. :tak:

Kachutka super wiesci lez, pachnij i czekaj do 14 :)

Ja tez juz po wizycie i sprawa wyglada tak w ten piatek czyli 14.10 ide na KTG i jesli nie wyjda zadne skurcze to 21 klade sie do szpitala i najpewniej 24 cc a jesli wyjda jakies skurcze to pewnie od razu szpital i w przeciagu tygodnia cc. Generalnie lekarz powiedzial ze do 25 bedzie juz po wszystkim :)

Julianna cieszę się, że wszystko w porządku, teraz tylko czekać na pojawienie się dzidziusia:) Co do terminu CC, popytaj jeszcze gina
Justanka wow, to już niedługo i maleństwo będzie z Wami!!!!! Trzymaj się cieplutko:)
nimfii na pewno już nie możesz się doczekać jutrzejszego USG ! - powodzonka!!
Kachutka super, że wszystko dobrze i córunia ślicznie przybiera:)

reklama
Kachutka super ze mala zdrowo rosnie i wszystko dobrze

Julianna no to trzymamy kciuki zeby maluch jeszcze troszke poczekal a najlepiej jakby sie obrocil

Justynka juz faktycznie niewiele Ci zostalo, trzymam kciuki

Nimfii powodzenia na jutrzejszej wizycie, ja tez jutro usg i juz nie moge sie doczekac.

Do góry