reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

fajnie że tyle dobrych wieści z badań trzymam kciuki za kolejne!

niestety ja nie mogę się takimi pochwalić :( u nas się troszku namieszało trochę dziwnych rzeczy się dzieje... wg OM ciąża powinna być w 6/7 tygodniu, termin na 16-18 maja, ale między czasie miałam normalną miesiączkę (jakieś 2 tygodznie temu) a teraz do tego jeszcze plamienia od pt do niedz niestety ja już raz poroniłam i to właśnie majowego aniołeczka więc strasznie się boję... wczoraj byłam u mojego ginka i ba usg wyszło że co prawda jest pęcherzyk ale duuuużo młodszy, a poza tym macica w ogóle nie jest przygotowana do ciąży a w jajniku są jajeczka tak jakby miała się zacząć owulacja (a jak by patrzeć na cykl to juz dawno powinno być po) :? także strasznie fukuśne to jest i w tej sytuacji ginek powiedział że on mi na razie nie potwierdzi ciąży ale też nie powie że nie jestem :? mam teraz zrobić betę 2 razy i będziemy dalej się zastanawiać co dalej...
nie wiecie jak się robi betę? tzn wiem że pobiera się krew ale czy badanie te robi się w laboratorium czy są to jakieś "testy" ze wynik mam od ręki?

reklama
Julisia - ja robiłam bete rano a wieczorem odbierałam wynik. To pewnie zależy od laboratorium - jeżeli przychodnia ma je na miejscu, to i wyniki sa szybko. A badanie jest identyczne jak zwykła morfologia - tylko pobieraja krew.

Julisia bete robisz w laboratorium, wynik masz tego samego lub następnego dnia.i powtarzasz po 2dniach. wtedy widzisz czy przyrasta( powinna się ładnie rosnąć-po 2 dniach podwoić się) normy masz rozpisane. Trzymam kciuki!!!!

O kurcze ale się pomieszało, Julisia oby beta wyszła tak jak sobie życzysz :tak: Jeszcze o tak dziwnej sytuacji nie słyszałam.

Trina no właśnie, coś nowego w sprawie fasolinki? W tym tygodniu chyba wszystko będzie wiadome?

No niby będzie. W czwartek wieczorem mam kolejna wizytę.
Na razie nic się nie zmieniło. Teoretycznie zaczął mi się 9 tydzień, więc cos sie chyba powinno ruszyć... No i przynajmniej w końcu mnie nie mdli. Przynajmniej tak jak wcześniej. Piersi też już tak nie bolą. Oj, tak bym chciała żeby już było po wszystkim, zakończyć ten etap i zacząć żyć na nowo...

Jeeeeeeesssssttt fassssooooolllllkkkkaaaaa~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hura hura ! Gratulacje! :-)

No to jestem po wizycie:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Dzidziuś ma 9.22 mm i serducho bije 133 bpm:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Super wieści :tak:

Tak bardzo Wam wszystkim zazdroszczę. Dziś byłam na USG nic nie widać zarodka. Być może ciąża jest wcześniejsza. A być może puste jajo. Jestem zmęczona psychicznie. Wolałabym wiedzieć na czym stoję i nawet jeśli jajo jest puste to wolałabym być już po zabiegu a nie czekać kolejne 2 tygodnie do usg i być może dowiedzieć się że czeka mnie zabieg:-(

Trzymaj się kochana i bądź dobrej myśli! Trzymam kciuki!

Witajcie dziewczyny! ja jestem początkująca :) tak Was czytam, niektóre z Was się już całkiem dobrze znają :D
A więc ja już byłam u doktora 14.09 i wtedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Testu nie robiłam bo ciągle myślałam że dostane @ bo bolał mnie brzuch i nie miałam raczej innych objawów ciąży oprócz braku @. Lekarz zapytał zanim przystąpił do usg czy jeśli to ciąża to czy chce to dziecko, ja że TAK! No i włożył tą swą kamerkę i po sekundzie już oglądałam fasolkę na ekranie, cudowne uczucie.
Jutro ide na badania do laboratorium a w czwartek już wynikami na drugą wizytę!
Serdecznie pozdrawiam wszystkie szczęśliwe mamusie majóweczki!!

Witam i gratuluję :tak::tak:

U mnie podobnie, jak u Hope, nadal czekam na wizytę i mam nadzieję, że wszystko jest w porządku.
Dziewczyny, cieszę się za to, że u Was wszystko w porządku!!!

No, a tak poza tym, to czuję, że mnie bierze przeziębienie, ale skoro w pracy mam 17-19 stopni, to nie może być inaczej... :/

Na pewno będzie wszystko dobrze &&&& :tak:
A na przeziębienie polecam gorące mleczko z miodkiem i czosnkiem i może wysmaruj się maścią rozgrzewającą na noc :tak:

niestety ja nie mogę się takimi pochwalić :(

Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze !

reklama
Do góry