reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty , usg

ja biore magnez 2 x dziennie...
w szpitalu lekarz powiedzial mi, ze nispy nie powinno sie brac bo dziecko moze miec problem z napieciem miesniowym.
Hmm :"( dzisiaj poprosilam zeby maz kupil mi nospe...bo bardzo mnie to uczucie napiecia niepokoi:/...
po jakim czasie przyjmowanie poczulas ulge??
Lekarz powiedzial mi, ze twarda macica jest zagrozeniem dla ciazy :((

Ostatnia edycja:
reklama
Damagi, Ruda - gratuluje udanych wizyt!

All-me - trzymam kciuki za poprawę. Moim zdaniem lepsza No-spa niż uciążliwe i męczące twardnienia macicy. Nigdy nie słyszalam o konsekwencjach w postaci mniejszego napięcia mięśniowego u dziecka.

Ja za 2h mam wreszcie USG. Mam nadzieję, że zobaczę w końcu dzieciaczka z serduszkiem.

Kasia B - udanego usg :)

All-me - ja w poprzedniej ciąży też miałam twardniejący brzuch, ale to było już w 25 tyg i wylądowałam w szpitalu. Dali mi jakąś kroplówkę z czym rozkurczającym no i pomogło, później miałam dużo odpoczywać..

o nospie nic nie słyszałam, żeby szkodziła...

Co do tej nospy, to fakt ja też słyszałam, że może powodować obniżone napięcie mięśniowe u dziecka, choć podobno nie ma żadnych badań na ten temat. Ja w pierwszej ciąży brałam ją 3 razy dziennie przez prawie cały 3 trymestr i faktycznie mój młody miał obniżone napięcie. Nie wiem czy ma to związek czy to zbieg okoliczności. Ale i tak chyba mniejszym niebezpieczeństwem jest ryzyko problemów z napięciem mięśniowym niż przedwczesny poród czy poronienie...

Teraz jak już mówiłam biorę ją praktycznie od początku, napięcie brzucha minęło dość szybko, po kilku dniach stosowania i teraz zdarza się sporadycznie.

All-me, ja mam podobnie jak Ty. Zażywam 3x dziennie 2 tabletki Duphastonu (dziś mi się już kończy cały zapas i od jutra nie zażywam) i 3x dziennie 2 tabletki Asmag Forte. Nospę zażyłam może ze 3 razy w sumie, jak mnie brzuch z nerwów bolał. Nie słyszałam też wcześniej o tym zmniejszonym napięciu nerwowym.

Kasia B, daj znać po USG, jak wrażenia i co zobaczyłaś!

:) Uwielbiam USG...szkoda, że na razie nie jest wykonywane przez brzuch :/...
Robili mi USG w poniedziałek i wtedy mój maluszek miał już 17 mm :-)...-początek 8 tyg ..

Ostatnia edycja:
Kasia trzymam kciuki za spotkanie z maluszkiem na ekranie ja też dziś mam ale nie wiem czy nie za wcześnie u ciebie to już 9 tydzień a u mnie 7 ,ale jestem dobrej myśli :tak::tak:

Kamień z serca
biggrin.gif
jest dzieciątko. Ma całe 1,2 cm, serduszko bije jak szalone - 162 czyli dziewczyńskie (zobaczymy czy się sprawdzi). Znowu się potwierdziło, że ciąża młodsza o 8 dni więc będe się gęsto przed P. tłumaczyć bo to prawie niemożliwe, ale jednak
biggrin.gif

Franekkimono - no własnie z USG wychodzi mi dopiero 7t2d a z OM już 8t3d więc rozjazd jest.
Jak wrócę z pracy to zmienię suwaczek i data porodu zmieni mi się na 26 sierpnia.
Jeżeli nie ma spóźnionej owulacji i innych nieprzewidzianych rzeczy to mniej więcej od polowy 7tc już niexle widać.

reklama
Do góry