reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Flavia1 - ostatnia bete robiłam w czwartek i wyszła 4454. Kolejne też w czwartek...chyba, że nie wytrzymam do tego czasu. Mam nadzieje dziewczyny, że u Was wszystko będzie w porządku. Wychodzi na to, że jesteśmy na takim samym etapie ciąży :) chwalcie się jak już usłyszycie to magiczne pikanie... po tych wszystkich wcześniejszych przejściach mam opór przed uwierzeniem, że wszystko będzie dobrze. Niech już będzie ten piątek...

Gratulacje Dorota :) wyobrażam sobie jaka musisz być szczęśliwa :)
Bardzo ladna beta,musisz myslec pozytywnie ,to napewno pomoze fasolce :-).

Tak jak z corka po 1 poronieniu zbaczylam u niej bijace serduszko to bylam najszczesliwsza na swiecie,aby poprawic moze komus nastroj opowiem jak bylo.1 Ciaze poronilam,pozniej zaszlam z corka i praktycznie odrazu po tescie zaczelam plamic i krwawic wiec szpital,tam kilk dni i nie ma bijacego serduszka,w koncu lekarz cos tam zauwarzyl czyli serduszko zaczelo bic :-),puscil mnie do domu,po 2 dniach wrocilam z krwawieniami,na przyjeciu pani ginekolog po usg mowi ze ona nic nie widzi :-(,ja zalamana,na drugi dzien z rana to byla niedziela mowi mi ze mam szykowac sie na czyszczenie,ja mowie jak to czyszczenie bez usg dzisiaj,bez kontroli innego lekarza????.I nie zgodzilam sie i wyszlam ze szpitala na wlasne zadanie w niedziele,wrocialm do domu z zaloba normalnie ,w poniedzialek poszlam prywatnie do lekarza i on puscil mi nawet serduszko,i bylo slychac i widac poprawnie bijace serduszko.lekarz w szoku.Dziewczyny gdyby nie moj upor to zabiliby mi Oliwke,rozumiecie ona zyla od tamtego momentu co lakarz mowi,pozniej jakas porabana gin nie widziala serduszka wiec czyszczenie a serduszko caly czas bilo.

Moja przyjaciolka dopiero w skonczonym 8 tygodniu serduszko zobaczyla,dopiero ono sie pokazalao,po 3 poronieniach jej lekarz dluzej czekal i tym sposobem przyjaciolka ma ponad 2 letniego urwisa w domu :-).

reklama
Susel ja w pierwszej ciąży byłam na usg w 5t6d i słyszałam(!) i widziałam jak pięknie bije serduszko:)

Ostatnia edycja:
Zrobiłam dziś drugi raz betę po 63 godzinach od ostatniej, w piątek to było 12500, a dziś 24325 więc ładnie rośnie:) i jestem bardzo szczęśliwa.A robiłam ją dlatego, ze na 4 dni ustały mi dolegliwości ciążowe takie jak ból piersi, senność i mdłości, od soboty wróciły jednak z czego też jestem zadowolona, a przynajmniej spokojniejsza. Też czekam z niecierpliwością na usg, które mam w piątek

Pierwszą wizytę mam teraz w środę. Wiem, że wcześnie ale muszę zobaczyć czy fasolka sie dobrze umiejscowiła. Już będę spokojniejsza. Pytałam mojej dr czy mam robić jutro betę ale mówiła, że ewentualnie po wizycie jak coś będzie nie tak.
Echh czekanie na bijące serduszko trwa wieki!

Nie stresujcie sie dziewczyny. Wszystko będzie dobrze, Maluchy muszą troszkę podrosnąć :)

Mi wkońcu wyznaczono termin pierwszego usg na 3 grudnia na 8:30 :) Ale się cieszę choć myślałam, że powiedzą, że szybciej to będzie 8t4d a wg mnie jeszcze plus 3 dni także zacznę 10 tydzień. No nic poczekamy, zobaczymy,

agamemnon mi ginka nie zlecila bety, ale zrobilam na wlasna reke zeby sie uspokoic, bo na USG jeszcze bylo za wczesnie. kobietka wlasnie byla na USG w 4t1d i widziala kropeczke, wiec moze Ty tez zobaczysz.

anilewe ja tez mam wizyte 3.12 o 11:00. oby 3.12 byl dla nas szczesliwy!

ja juz po dzisiejszej wizycie :) kolejna 5 grudnia i potem juz co 4 tygodnie.
Stres przed USG straszny,ale nie mialam czym sie martwic bo fasolka ma sie dobrze.
Dzis to juz 1,7cm szczescia :)
SAM_0544.jpg

Załączniki

• SAM_0544.jpg
    SAM_0544.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 160
reklama
Ada piękny szkrab.
Moje usg będzie podobne za tydzień bo wg owulki będzie wtedy 9t0d. A miałam szukać po wujku google jak dzidzia będzie wyglądać a tu żywy przykład.
Ale maluszek duzy, widziałaś jak się ruszał? W książce czytałam, że maluch juz podskaskuje żwawo :)
dobrze widzę ze termin tam jest wpisany na 5.07?

Do góry