reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Dziś poczytałam kilka art o cc, a że do jutra mam podjąć decyzję to raczej się też na cc zdecyduję. Rodzenie dzieci sn to nie moja specjalność.
Jak się uda chciałabym się umówić na 07-07-2014 :cool2: czyli 38t6d
Podobno teraz preferują umówione cc na 7 dni przed terminem.

reklama
Elifit trzymam kciuki za jutro! Za mnie też trzymajcie bo też wizytuje :)

Ja tam wolę przenosić nawet niż mieć cc, ale mam nadzieję że jednak trafie w termin ;)

melduję się po wizycie, wszystko OK, rozwarcie na opuszek aczkolwiek wg Gina na poród w ciągu najbliższego tygodnia raczej się nie zanosi :tak:
główka tak nisko, ze nie dało się jej za bardzo zmierzyć, Gin na oko szacował wagę, wyszło coś koło 3100 g :tak: przepływy wszystkie OK, serducho ok, ilość wód OK, AFI 11. Tylko pod KTG się należałam bo Mała spała i było za mało ruchów, dopiero po pół godzinie się obudziła i zaczęła wariować więc przycisk od liczenia ruchów poszedł w ruch :-D
po 15 min Gin stwierdził, że już wystarczy tych zapisów i, że wszystko jest ok :tak:
jeśli nie urodzę do 8 lipca (czyli do dnia terminu) to mam przyjść wtedy na wizytę.

ciekawi mnie tylko jedna rzecz, podczas ktg wyszedł mi jeden skurcz prawie na 60%, którego wcale nie czułam, więc kurka na ile % są skurcze, które czuję? :confused:

Mika pojechałam na ktg, potem ogląda zapis lekarz i podczas badania sam się zapytał, czy chcę cc i że jak tak, to oni w 39tc robią. jeszcze nie mam umówionego dokładnie, bo w piątek mam jeszcze raz na ktg podskoczyć i wtedy w zależności od zapisu i badania mi ustalą dokładnie. zaskoczyli mnie, bo zanim zdążyłam się zapytać, to sam lekarz rozwinął temat, że tu już zaraz 39 i trzeba się decydować. i Doti dobrze mówisz, teraz preferują właśnie 7 dni przed terminem cc

Ja też już po wizycie... KTG i przepływy OK, waga 2800g ale nie jestem zdziwiona - jest nawet lepiej bo z 10. centyla weszliśmy na 20ty. Jest jednak ale do wód płodowych, AFI spadło mi z 8 do 6,5. Muszę w piątek pojawić się na kontroli w szpitalu.

Na poród się nie zanosi, chciała mi nawet gin trochę pomasować szyjkę, ale się śmiała, że jest tak wysoko, że nawet ręką nie dosięga :-D

cieszę się za udane wizyty
Doti ja będę mieć cc w 39+1 tc
Sama byłam dziś u położnej, ale to tylko zmierzyła ciśnienie,sprawdziła mocz, posłuchała tętna dziecka i wymacała brzuch i tu moje zdziwienie, bo stwierdziła po dotyku że mały waży 2800-2900 a w sobotę na usg wyszło 2760 więc się nie pomyliła, mam nadzieję że jeszcze urośnie przez te 2 tygodnie

kciuki za jutrzejsze wizyty &&&

reklama
Mój gin też potrafi wagę na podstawie macania obstawić:tak: Powiedział mi kiedyś, że jemu usg i ktg do niczego tak naprawdę nie są potrzebne, bo bez tego ciąże kiedyś prowadził i było ok

Do góry