reklama
Wypis z mojej piątkowej wizyty, na szczęście wszystko ok, Pani dr podpuszczona przeze mnie
bardziej skłania się ku dziewczynce 
Wizyta 10.01.14
Termin porodu b.z. 30.07.14
Badanie przezbrzusznie i przezpochwowo
Rozpoznanie: płód żywy
Czynność serca płodu: uwidoczniono
FHR: 171 ud/min
CRL: 48 mm - kolos
NT: 1,4 mm
BPD: 16 mm
Przewód żylny: 1,0
Kość nosowa: obecna
Przepływy: prawidłowe
Dł. endocervix: 36 mm
Czaszka/mózg/przednia ściana brzucha - obraz prawidłowy
Żołądek/przęchrz moczowy/nerki/dłonie/stopy - widoczne
Lokalizacja łożyska - przednia ściana, wysoko,
Płyn owodniowy - w normie
Pępowina - trójnaczyniowa

Wizyta 10.01.14
Termin porodu b.z. 30.07.14
Badanie przezbrzusznie i przezpochwowo
Rozpoznanie: płód żywy
Czynność serca płodu: uwidoczniono
FHR: 171 ud/min
CRL: 48 mm - kolos

NT: 1,4 mm
BPD: 16 mm
Przewód żylny: 1,0
Kość nosowa: obecna
Przepływy: prawidłowe
Dł. endocervix: 36 mm
Czaszka/mózg/przednia ściana brzucha - obraz prawidłowy
Żołądek/przęchrz moczowy/nerki/dłonie/stopy - widoczne
Lokalizacja łożyska - przednia ściana, wysoko,
Płyn owodniowy - w normie
Pępowina - trójnaczyniowa
Cześć dziewczyny.
Ja też już po wizycie. Niestety Pan doktor stwierdził, że mam nisko łożysko i musimy się obserwować. Pocieszył mnie tym, że to się zdarza i wraz z wzrostem macicy podejdzie ono do góry (oby). Z tego wszystkiego nawet nie wiem ile maluszek ma "wzrostu", mam tylko wymiary głowki, udka i bebzonika - wszystko w porządku :-) tatuś był po raz pierwszy zobaczyć swoje dziecię i môwi, że dzidziol na batmana ma zapędy bo tak rączka do góry wystrzelił :-) także cieszę się że z maleństwem wszystko w porządku a łożysko mam nadzieję, że powędruje na swoje miejsce :-)
Pozdrawiam Was gorąco i czekam na kolejne relacje z dzisiaj :-)
Ja też już po wizycie. Niestety Pan doktor stwierdził, że mam nisko łożysko i musimy się obserwować. Pocieszył mnie tym, że to się zdarza i wraz z wzrostem macicy podejdzie ono do góry (oby). Z tego wszystkiego nawet nie wiem ile maluszek ma "wzrostu", mam tylko wymiary głowki, udka i bebzonika - wszystko w porządku :-) tatuś był po raz pierwszy zobaczyć swoje dziecię i môwi, że dzidziol na batmana ma zapędy bo tak rączka do góry wystrzelił :-) także cieszę się że z maleństwem wszystko w porządku a łożysko mam nadzieję, że powędruje na swoje miejsce :-)
Pozdrawiam Was gorąco i czekam na kolejne relacje z dzisiaj :-)
ninja_muffin
Fanka BB :)
Martuśka mam to samo, też mam nisko łożysko, ale powiedział, że na 90% się jeszcze podniesie 
...w końcu mogę odetchnąć
Z maluchem wszystko dobrze. Myślałam, że mi serce wyskoczy w poczekalni, ale jak już położyłam się na łóżko wyłączyłam mózg i po prostu patrzyłam. Małe fikało po brzuchu, tak, że lekarz musiał się nieźle nagimnastykować, żeby wszystko dobrze wymierzyć
Kość nosowa była jak byk. Maluszek ma 68,5 mm. Przezierność 2,1. Serduszko i wszystko inne super.
Ryzyko trisomii 21: skorygowane 14859, trisomii 18: skorygowane 1:20000, trisomii 13: skorygowane 1:20000, więc bardzo małe, dlatego zdecydowaliśmy się nie robić PaPPa.
A... i na 70% będzie dziewczynka
...w końcu mogę odetchnąć
Kość nosowa była jak byk. Maluszek ma 68,5 mm. Przezierność 2,1. Serduszko i wszystko inne super.
Ryzyko trisomii 21: skorygowane 14859, trisomii 18: skorygowane 1:20000, trisomii 13: skorygowane 1:20000, więc bardzo małe, dlatego zdecydowaliśmy się nie robić PaPPa.
A... i na 70% będzie dziewczynka
Załączniki
ninja_muffin
Ach... i też mamy filmik, całe badanie nagrał nam lekarz na płytkę. Fajowski wiercioch z niej 
blueberrry
Szczęśliwa :)
Ninja-muffin ale sie ciesze!! Super że wizyta udana! No i gratuluje dziewczynki! Niech rośnie zdrowo kochana! :*
ninja_muffin
Dziękuję :*
reklama