reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

Aestima proszę nie obrażać mojego maclarena:-D:-D:-D ja go kocham, Maja też ciut lepiej znosi podróż w nim i nawet pół godz do godziny potrafi wysiedzieć! I ma dożywotnią gwarancję na stelaż;-) Nie no, żartuje, ja zachorowałam na maca i go mam po prostu, poza tym to jest wózek dużo większy od Waszych jednak(xlr mam na myśli). Zależy co kto potrzebuje i tyle. Nasz daje radę na plaży - brzegiem morza i na wertepach też - a to dla mnie ważne, bo używam go jako jedynego teraz. X-lander u koleżanki na strychu czeka na Mai rodzeństwo;-)

Madzioolka a może inglesina trip?

reklama
trasia czy stać to insza sprawa, teraz ledwo co uda nam się karty pospłacać i nie sięgać do marnych oszczędności, bo wstyd się przyznać, ale za czerwiec mamy 8k do spłacenia ...ubezpieczenie 1 auta, przeglądy, paliwo, zakupy....sama nie wiem skąd tego tyle się nazbierało...teraz w ramach oszczędności wyjadamy zamrażalnik. Wydaje mi się, że na głupoty kasa nam schodzi, A codziennie jeździ na obiady...ehhhh, chyba muszę zacząć pisać na co kasa idzie i gdzie by można przyoszczędzić

No niby trzeci ale tego pierwszego 3w1 nie uzywamy odkąd jest chicco, tamten jest wielki i masywny, stoi w garażu i czeka na zimę, wtedy do niego wrócimy ze wzgl na duże pompowane koła które na śniegu sprzawdzają się rewelacyjnie.
Chicco jest boski ze wzgl na duży kosz, robimy z nim zakupy na cały tydzień :)
Potrzebujemy parasolke na wyjazd bo chicco jednak sporo miejsca zajmuje a T będzie brał sprzęt nurkowy i sie nie spakujemy mimo że auto kombi (nurkowe graty zabierają prawie cały bagażnik)

Ten maclaren kóry widziałamw zoo był świetny, babka zawiesiła na rączkach wypchany plecach, dziecko siedziało więc obciążenie było bardzo duże a on ani drgnął czy zatrzeszczał, maluch wstał a wózek stał stabilnie i się nie przechylał, super wyważony.

Mój tam się przeważa jak za dużo do torby od wózka napakuję, a Maję wysadzę. Ale to może dlatego, że torba dość wysoko wisi

mrsmoon ja długo chorowałam na maclarena ale musiałam się z tym pogodzić, że za drogi i tyle. Dla drugiego malucha też już raczej nie będę kupować. może dla wnuków? :-D

Wydaje mi się, że na głupoty kasa nam schodzi, A codziennie jeździ na obiady...ehhhh, chyba muszę zacząć pisać na co kasa idzie i gdzie by można przyoszczędzić

a wiecie ze ja tak własnie robie od 2 miesiecy zapisuje wszystkie wydatki z podziąłem na główne kategorii, na koniec miesiaca podsumowanie i przynajmniej wiemy na co wydajemy i ile
natchnął mnie nasz bank ing z opcja finansometr (pewnie widziałyscie reklame w tv:
dziewczynka: a pomarańczowe?
dziewczyna: to jedzenie
dziewczynka: strasznie dużo jesz! :-D)

mrsmoon, ja właśnie chciałam mały, nie duży, bo dużego tam mam x landera i jak wiem , że młody długo w wóziu będzie siedział, to jego biorę, choć w cosato ma jeszcze sporo luzu, lubi w nim spać a wózek daje radę i w mieście i w lesie czy sadzie u rodziców. siat na niego uwieszę zawsze milion a wszystko ok, jest niezniszczalny:-) to był dobry wybór:tak: a bardzo jeszcze mi się podoba inglesina trip!:tak:

reklama
po pracy zajechałam do sklepu wózkowego, pooglądałam, zmieniłam koncepcję: maclaren quest słabawy jakiś, xt fajny ale już z tych większych wózków a takiego nie potrzebuję, inglesina trip świetna ale to też większa spacerówka... pooglądałąm, pomacałam, pojeździłam... wróciłam do domu i kupiliśmy koochi : WÓZEK SPACEROWY KOOCHI IPSO TORBA ŚPIWÓR WKŁADKA (2488603904) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. :-):-):-) to było szybkie ale sądzę że będę zadowolona :)
dzięki dziewczyny za rady :*

Do góry