reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Nasze zakupy - opinie, recenzje

reklama
Kupiliśmy małemu kubeczek 360, tradycyjnie aventowy. Dwa razy pokazaliśmy mu, jak się z tego pije i już za trzecim razem sam wiedział - tak mu się spodobało, że wypił prawie 200ml od razu! :szok: Wylało się trochę, oczywiście, ale i tak byłam w szoku :-p

mamoM pytałaś o książeczki, u nas od dłuższego czasu te są na fali:

Zwierzęta i ich rodziny - praca zbiorowa - Lubimy Czytać

z serii Obrazki dla malucha mamy (Emilka wszystkie lubi choć niektóre już ją nudzą bo za łatwe np pieski, kotki):
Pieski
Kocięta
Przyroda
Dzikie zwierzęta
Ciało

ale największą furorę robię dwie książeczki z serii 'To nic strasznego' (książki mają przygotować malucha do różnego typu zmian, oprócz tego, co dla mnie teraz najważniejsze, jest w nich dużo szczegółów i nie ma mowy o nudzie, co rusz dzieciaczek może odkrywać coś nowego):
Cena: 7.9 PLN To nic strasznego. Przeprowadzka Edukacja Dla dzieci CzytajTanio.pl tania książka, tanie książki, księgarnia internetowa, wyprzedaż książek
To nic strasznego. Będę mieć rodzeństwo - Civardi Anne za | Książki empik.com

jest też seria 'Mała dziewczynka' ('lekko' infantylna nazwa, no ale w końcu tyczy się małych dziewczynek:-p), jak na razie mamy
Klara robi porządki. Mała dziewczynka, Emilie Beaumont, Nathalie Belineau, Christelle Mekdijan, książka Emilka ją uwielbia, bo są kotki, misie i ... banan:-D

aha i bardzo lubi:
Księga baśni świata - Opracowanie zbiorowe - Książki dla dzieci - Smyk.com
może dlatego, że większy format, bo o czytaniu nie ma mowy a obrazki takie sobie

ale się rozpisałam:zawstydzona/y:

zołzik ale 'pijus' z Ediśka:-p

Kupiliśmy małemu kubeczek 360, tradycyjnie aventowy. Dwa razy pokazaliśmy mu, jak się z tego pije i już za trzecim razem sam wiedział - tak mu się spodobało, że wypił prawie 200ml od razu! :szok: Wylało się trochę, oczywiście, ale i tak byłam w szoku :-p

My mamy lovi 360 i Werka też nieźle sobie z nim radzi :) Prawie od razu załapała picie.

Dzięki martadelka za pozycje książkowe :-)

kati mamy tą książeczkę o której pisałas gąsienice, patyczaki i robaki książeczka miła w dotyku i Mati bardzo ją lubi szczególnie stronę z językiem żaby :-)

my tez mamy kubek lovi 360 ale narazie z niego nie za bardzo pije, ma za to kubek bidon niekapek canpol babies cały czas z niego pije, jak do tej pory w ciągu dnia pił malutko, to teraz z tego bidona potrafi wypić 3 razy po prawie pełnym :szok:

Dzięki martadelka za pozycje książkowe :-)

kati mamy tą książeczkę o której pisałas gąsienice, patyczaki i robaki książeczka miła w dotyku i Mati bardzo ją lubi szczególnie stronę z językiem żaby :-)

my tez mamy kubek lovi 360 ale narazie z niego nie za bardzo pije, ma za to kubek bidon niekapek canpol babies cały czas z niego pije, jak do tej pory w ciągu dnia pił malutko, to teraz z tego bidona potrafi wypić 3 razy po prawie pełnym :szok:

hahaha bo się klei :-) a mój Mateusz uwielbia Patyczaka :-D

a Lovi 360 nie za barzdo lubi, moze dlatego, ze wcześniej pił juz z kubka normalnego i taki szok, że musi coś ciągnąć :-)

Saffi, w avencie nie trzeba ssać - jest tak skonstruowany, że mały pijąc, przyciska noskiem taką tarczkę na wierzchu i picie leci, jak z normalnego kubeczka. Tyle, że jak odstawi, to nie ma szansy się wylać.

Ze zdziwieniem zauważyłam, że kombinezon na zimę który dziś kupiłam Młodej w H&M jest tutaj 50 zł droższy... :szok: H&M KOMBINEZON 2-CZĘŚCIOWY NOWY 74 (2605956365) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Wiem, że kurtka niepraktyczna - pani w kasie, że przecież to nie dla chodzącego dziecka :rofl2:- ale wszystko wyglada w miarę i będzie pasować do zestawu z Reimy na podmiankę jakby co, ma na oku też spodnie ocieplane czarne, może jeszcze jakaś góra...

reklama
forever kombinezon bardzo ładny
swoim wpisem przypomniałas mi ze musze skompletować dla Matiego ubranka na jesień i zimę :baffled: i czas najwyższy zacząć sie za wszystkim rozglądać....

edit
Własnie kaloszki dla Matiego przyszły, kupiłam większe bo nie maja ocieplacza i chciałam zeby gruba skarpeta jeszcze sie zmiesciła i okazało się ze pewnie jeszcze na wiosnę beda dobre
a są takie:
2585148497.jpg
Założyłam Matiemu i jest zachwycony, wcale nie da mi ich zdjąc i biega w nich po całym domu :)

Ostatnia edycja:
Do góry