reklama

nasze zakupy

Ewelinka śliczny album

masz tak samo na imię jak moja siostra cioteczna, rok ode mnie starsza, praktycznie razem się wychowałyśmy, we wczesny dzieciństwie często spałyśmy w jednym łóżeczku

a to jeden z moich ostatnich zakupów 29201hoh.jpg

j jeszcze:

DSC00848.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Anastazja- maść majerankową i sudokrem odpuść- kupisz jak zajdzie potrzeba. W szpitalu na pewno dostaniesz też reklamówkę próbek tego wszystkiego to sobie zobaczysz co Ci podpasuje. Ja np użyłam raz albo 2 razy maści na odparzenia- wykorzystałam wtedy próbkę ze szpitala.
Ja do szpitala biorę coś na sutki- mi odpowiadał bepanthen właśnie
A Alantan to do czego chcesz? My nie kremowaliśmy Lidusi jak była mała- pupkę przy zmianie pieluszki też tylko myliśmy lub chusteczkowaliśmy bo takie dostałam zalecenia ze szpitala- im mniej chemii tym lepiej a jak nawilżać to najlepiej tylko coś do kąpieli dolać. I u nas to się sprawdza. Potem jak malutka miałą trochę wysuszoną skórkę- coś ja wtedy uczuliło- koleżanka poradziła mi cetaphil i tylko tego do nawilżania używamy raz na jakiś czas żeby sie skóra sama broniła

a słuchajcie...a te wszystkie kremy muszę kupić?
alantan, bepathen, maltan, sudokrem i maść majerankowa?
maść majeranków ja używam tylko podczas kataru dla dziecka pod nosek, bo to antybakteryjna, nie za bardzo wiem do czego by ona miała ci służyć w szpitalu
a alantan to do czego?
i ja bym wzięła tylko bepathen. na sutki dobry i na pupę dla malucha jak cos tez dobry. a o wile łagodniejszy niż sudocrem.

Ewelina - super albumik. To jest naprawdę świetna pamiątka. My mamy podobny dla synka i już go oglądam z nostalgią, a on ledwo co roczek skończył, więc co to będzie za 10 lat :-D A te rzeczy kiedy coś pierwszy raz zrobił itp tak szybko się zapomina. Ładny ten album i cena bardzo atrakcyjna. My dla synka w empiku kupowaliśmy i duzo wiecej kosztował, a w środku dość podobny jest, nawet niektóre fotografie poznaję, że identyczne. Chyba się skusze na ten dla córeczki :-)

Ja z racji zawodu się Wam powymądrzam- dziewczyny mają całkowitą rację- bepanthen zdecydowanie wystarczy, na pupę, na buźkę (na dwór) i na Twoje sutki :-) Są w wersji 100 ml. Sudokrem to na pupę- wysusza i nie każdemu dobrze służy-trzeba testować, majerankowa tylko przy katarku. Alantan jest bardzo zbliżony do bepanthenu. Ja z Jakubem od początku miałam bepanthen krem, ale potem ze względu na cenę prosiłam pediatrę o recepte na "maść pośladkową"- taka robiona w aptece za 5 zł 100 ml i najlepsza powiem szczerze.

no ja napisałam te wszystkie kremy, bo to z jakieś wyprawki co na necie znalazłam...i jakoś za dużo mi się tego wydało:D więc dlatego chciałam się doświadczonych mam wypytać czy na pewno wszystko to jest potrzebne:D

Ewelina! super książeczka:D my też mamy podobną:) dostałam ja od P. z okazji 9 miesięcznicy:P no i teraz się przyda:P

Ostatnia edycja:
Ja z racji zawodu się Wam powymądrzam- dziewczyny mają całkowitą rację- bepanthen zdecydowanie wystarczy, na pupę, na buźkę (na dwór) i na Twoje sutki :-) Są w wersji 100 ml. Sudokrem to na pupę- wysusza i nie każdemu dobrze służy-trzeba testować, majerankowa tylko przy katarku. Alantan jest bardzo zbliżony do bepanthenu. Ja z Jakubem od początku miałam bepanthen krem, ale potem ze względu na cenę prosiłam pediatrę o recepte na "maść pośladkową"- taka robiona w aptece za 5 zł 100 ml i najlepsza powiem szczerze.

Ja też używam maści przepisywanej przez pediatrę, u mnie to sie nazywa maść pielęgnacyjna i na miesiąc jest to wydatek 10 zł. Początkowo też stosowałam Bepanthen ale na miesiąc zużywałam 2 tubki po prawie 40 zł więc masakra. podobno Dermopanthen ma ten sam skład co Bepanthen a jest połowę tańszy wiec na sutki chyba kupię ten tańszy.

Dobrze Was poczytać doświadczone Mamusie. Ja właśnie mam zamiar zamówić tą maść bepanthen i jakiś emolient do kąpieli Oilatum chyba. Mam dostać jeszcze krem z Ziajki i wystarczy. A taką sól fizjologiczną co Anastazzja się pytała, to można od pierwszych dni stosować?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry