reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Ja bym chciała urodzić jeszcze w maju i mam też dziwne przeczucie, że tak właśnie będzie. Najlepiej w Dzień Matki :-D Albo ewentualnie w Dzień Dziecka :-)
Więc od 38 tygodnia ostro zabieram się za mężusia hehehehe. W tamtej ciąży pomogło i urodziłam 5 dni przed terminem.

reklama
Ja też czuję że urodzę w maju. Byle po 24 maja. Zobaczymy po następnym USG czy mały dalej tak szybko rośnie. Słuchajcie a kiedy teraz jest czas na 3 planowe USG (tak żeby NFZ nie stracił)?? Jakoś po 30 tyg?

Ja od początku ciąży miałam termin 20.06 potem stopniowo się zmieniał ale tylko o tydzień między 12.06 a 20.06. A ostatnio mi się śniło, że urodziłam 08.06 :) 8 to moja szczęśliwa cyfra więc kto wie ;)

Ja byłam dziś na wizycie z moim Miśkiem,oczywiscie do gabinetu wszedł tylko na usg,ale był zachwycony że mógł zobaczyć dzidziusia i posłuchać jak bije mu serduszko:-)bardzo przezywał ale później po wyjściu z gabinetu stwierdził,że braciszek bardziej wygląda jak szkielecik niz dzidziuś:-D:-D:-D.

Z Małym jest wszystko w porzadku ma 1044g, co do wieku to zgodnie z wiekiem ciaży ok 27/28 tydz. chociaż trudno było dobrze go pomierzyć bo wierzgał niesłychanie-normalnie ADHD;-):-D.Jestem trochę rozczarowana, że nie dało się potwierdzić na 100% czy to chłopiec(nie kupuję więcej ubranek:no::-D),zrobił nam też inna niespodziankę i obrócił się -ZNÓW SIEDZI:szok:

Co do moich wyników, to są ok,krążek trzyma dobrze, tylko waga nie drgnęła przez miesiąc:confused:, więc lekarz był trochę zdziwiony,że dalej ważę tyle samo, ale w sumie i tak mam już 9 kg na plusie, to może na razie wystarczy :-)

hej...ja włsnie niedawno wrociłam z wizyty u ginekologa.... już 2 raz dzidzia sie nie pokazała heheh ale to chyba na zlość roi bo tak bardzo chcielismy wiedziec co bedzie.... jak narazie jestem w 25 tygodniu ciąży dzidzia waży prawie 600 gram. Tylko jest odwrócona nożkami do dołu....mam nadzieje ze sie ułoży tak jak powinna.... Pozdrawiam

Jak to jest z tą waga maluszków :confused::baffled: Mój mały ważył 650 g w 23 tyg :confused: Teraz to już sama nie wiem czy to duzo czy mało, a może tak w sam raz :baffled:

Jak to jest z tą waga maluszków :confused::baffled: Mój mały ważył 650 g w 23 tyg :confused: Teraz to już sama nie wiem czy to duzo czy mało, a może tak w sam raz :baffled:

Też się nad tym zastanawiam bo moja Mała ważyła w 22 tyg 350 g :szok: , lekarz powiedział że waga ok. teraz jak czytam wagę pociech innych to wydaje mi się, że moja córcia ma małą wagę:baffled:

Mój mały wazył w 24 tc 673g , lekarz powiedział ze jest troszke ponizej sredniej wagi
Ma tez troszke za krótkie nózki i raczki a główke taka na 26 tydz, tez sie martwie

Ja dzisiaj znowu na USG byłam, wreszcie wszystko w miarę wróciło do normy ale mi Ginka powiedziała że mam prowadzić życie emerytki ;-)

A co do koncertu życzeń to wg pomiaru czegoś tam termin wyszedł na 30 czerwiec, co USG to jest on bardziej odległy, więc Cypisia nie martw się, pewnie nie Ty będziesz ostatnia ;-);-);-)

reklama
Do góry