reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

reklama
Po jakim czasie od urodzenia dziecka można założyć spirale??? Wizytę mam dopiero na początku sierpnia,a już bym chciała się na coś zdecydować,co myślicie o tym środku antykoncepcji ?
W ogóle nie trzeba o nim pamiętać,to mnie naj bardziej ku niemu skłania :-):-):-).

Po jakim czasie od urodzenia dziecka można założyć spirale??? Wizytę mam dopiero na początku sierpnia,a już bym chciała się na coś zdecydować,co myślicie o tym środku antykoncepcji ?
W ogóle nie trzeba o nim pamiętać,to mnie naj bardziej ku niemu skłania :-):-):-).
Milkada - chyba możesz założyć jak Ci się połóg skończy, ale spytaj lekarza. Choć nie jestem pewna, bo ją się zakłada w ostatnim dniu miesiączki, więc nie wiem :dry:
Ja miałam kiedyś spiralę ( bardzo dawno) i była wygodna, to prawda, ale u mnie spowodowała, że miałam dłuższe i obfitsze miesiączki i bardziej bolesne. No i czasem facet ją czuł ;-) Ale to było przed porodem. Ponoć u tych kobiet , które już rodziły , jest inaczej , no i teraz spirale są lepsze. Po prostu musisz spróbować - zawsze możesz ją wyjąć :-)

Milkada - chyba możesz założyć jak Ci się połóg skończy, ale spytaj lekarza. Choć nie jestem pewna, bo ją się zakłada w ostatnim dniu miesiączki, więc nie wiem :dry:
Ja miałam kiedyś spiralę ( bardzo dawno) i była wygodna, to prawda, ale u mnie spowodowała, że miałam dłuższe i obfitsze miesiączki i bardziej bolesne. No i czasem facet ją czuł ;-) Ale to było przed porodem. Ponoć u tych kobiet , które już rodziły , jest inaczej , no i teraz spirale są lepsze. Po prostu musisz spróbować - zawsze możesz ją wyjąć :-)

Czy samo zakladanie spirali jest bolesne? Bo jak sobie pomysle, ze mialoby mnie cos bolec to chyba bym sie nie zdecydowala - wystarczy mi na chwile obecna bol porodowy :-)

To ja dziękuję!:tak: Co ja bym w niebie robiła? Tam tylko klienci nowej telefonii Ojca dyrektora i mój dziadek :-)

Annya, padłam :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Milkada, ja idę za 3 tyg na kontrolę i będę wiedzieć co i jak, ale chyba najlepiej, póki miesiączka nie wróciła... u mnie gino będzie chciał jak najszybciej... hehe chyba ja też chcę, bo nie chce 2 mce po porodzie znów być w ciąży grrrrr

reklama
Czy samo zakladanie spirali jest bolesne? Bo jak sobie pomysle, ze mialoby mnie cos bolec to chyba bym sie nie zdecydowala - wystarczy mi na chwile obecna bol porodowy :-)
Angelika - to zależy od lekarza :-) Nie jest bolesne, ale nie przyjemne, takie ukłucie czujesz. Ale tak jak mówiłam, może jest różnica jak już się rodziło.

Do góry