basiaw1983_23
Czerwcowa mama 2009
dzięki za radę!!!mój lekarz przepisał mi tylko kwas foliowy, ale przy następnej wizycie spytam się od czego to może być:-(
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj
Carmi no ja akurat od początku ciąży jestem na L4( i tak będzie do samego końca) ze względu na rodzaj wykonywanej pracy. Nie wydaje mi się żebym aż tak dużo czasu spędzała przy komputerze, jak możesz to podaj mi tę niemiecką stronkę to sobie poszperam:-) dzięki i pozdrawiam

z tłumaczeniem dam radę bo jestem po filologii germańskiej, jeszcze raz dzięki!!!:-)

Różnie się to odczuwa, ja pierwsze Adasia ruchy wspominam jako powolne przemieszczanie się w brzuchu bańki z wodą 

To sen znacznie przyjemniejszy niźli ostatni z serii ciążowych, kiedy to śniłam o urodzeniu kota - wcześniaka, którego usiłowałam wepchnąć sobie z powrotem 
To sen znacznie przyjemniejszy niźli ostatni z serii ciążowych, kiedy to śniłam o urodzeniu kota - wcześniaka, którego usiłowałam wepchnąć sobie z powrotem![]()

mowisz o kocie doslownie??
Moj brzuch jest juz prawie "pelnowymiarowy", a jem za troje
Probuje nie jesc az tak duzo ale cos mi sie wydaje, ze powoli trace kontrole. Zapisalam sie w koncu na usg 4d
pod koniec stycznia, czyli bede juz po wizycie u gina i dostane tzw. Überweisungsschein. Za samo badanie nie musze placic, pokrywa je kasa, jezeli natomiast chce miec dodatkowo zdjecia lub plyte musze za nie zaplacic. Co do ruchow, to roznie, wydaje mi sie, ze bardzo nieregularnie je czuje, raczej mniej niz wiecej, choc wiekszosc twierdzi, ze w drugiej ciazy ruchy czuje sie wczesniej, na razie nie moge tego potwierdzic, w pierwszej poczulam w 20 tygodniu.