reklama

Nasze zwierzątkowo.

little_nina nie wiedziałam że to tak wygląda teraz będę się bardzie przypatrywać w skład a powiedz mi może znasz jakąs karmę dla kici suchą dobrą ja kupowałam ostatnio purine bo ponoć dobra ale teraz już się zgubiłam w tym wszystkim

Jaką Purinę? Purina ma kilka marek, Cat Chow, Pro Plan i kilka innych, znacznie różniących się jakością.
Jak miałam kotę to karmiłam karmą Iams, ale genialna jest Acana, jeśli chodzi o to trochę droższe. Z tańszych, marketowych- nie mam zielonego pojęcia. Ale na dobry początek możesz sie przejśc do jakiegoś reala/tesco i spojrzeć na skład chociaż pod względem zawartości mięsa ;-)

I najlepiej oczywiście żeby granulki były koloru naturalnego, a nie farbowane na wszystkie kolory tęczy :-)

reklama
o jej sama nie wiem jaka to była taka w turkusowym opakowaniu :-) ale dzisiaj jak się wybiorę na zakupy to posprawdzam wszystkie :-) jak sobie myslę że trzeba iść na przedświateczne zakupy a marketach będzie taki tłok to mam dość

nasz york jest z nami już 2 latka i jest dla nas najukochańszym stworkiem na świecie!!!:-):-) S się śmieję że na porodówkę będzie musiał mi go przemycić:-D
wcale nie pasuje do opisu yorka że niby złośliwy, uparty itd... wszystko zależy jak się psa wychowa z naszym od małego zero problemów jest na prawdę kochany i posłuszny:tak:
little nina nasz prawie od początku śpi z nami w łóżku bo jak do nas trafił to akurat spaliśmy na materacu na podłodze więc się nie bałam że może spaść czy coś a teraz normalnie w łóżku z nami śpi (2,5kg) i oczywiście jego ulubionym miejscem jest spanie między mną a S...;-) to kwestia przyzwyczajenia się do tego że takie maleństwo jest w łóżku my ani razu go nie przygnietliśmy bo człowiek nawet w śpiku ma zakodowane że on tam jest a poza tym on sam też jest bardzo czujny:tak:

Martusia - jak kochacie swojego yorka to go lepiej nie przemycajcie na porodowke, bo jak psina zobaczy ukochana pancie w takich bolach, to sie nabawi traumy na reszte zycia :-p:-D

Co do karmy to tez najlepzse doswiadczenia robilam z markami kompletnie szerzej nieznanymi. Najbardziej podoba mi sie Rinti z serii Nature's balance. Nie wiem, czy jest w PL dostepna. Ale nie dosc, ze ma duuuuzo miesa to zawiera jeszcze ciutke (nieduzo) warzyw, ziol i olei - dobranych pod psie potrzeby. Zadnych sztucznych dodatkow. Troche drogawa impreza i tylko w wiekszych sklepach zoologicznych do dostania ale jakosc dobra. My zapasy puszek robimy na dluzsze wyjazdy, jak sie nie da wziac surowego mieska.

Dziewczyny posiadajace psy leniace sie... nie trafia Was z ta sierscia? Z reka na sercu odkurzam 3 razy dziennie salon szczegolnie bo suka w nim przebywa. Juz wywalilismy dywan, bo nie dalam rady go co chwile odkurzac, wiec panele teraz cale w siersci sa...
Suka za 2 tyg umowiona na sterylke ale najchetniej to bym ja na ogolenie na lyso umowila..;-)

Ollena idzie się przyzwyczaić. Mój honorowy dawca futra linieje cały rok jak to w mieszkaniu więc codziennie zamiatam panele. Ale już niedługo przeprowadzi się do teściów i nareszcie będzie spokój.

Nasza gubi futro caly rok ale ma tez fazy zrzucania siersci wiadrami :tak:Mozna ja oczywiscie czesac zwykla szczotka i ona to bardzo lubi ale najlepiej do wyczeswyania klakow sprawdza sie u nas... konskie zgrzeblo. 15-20 minut czesania, wychodzi doslownie wiadro (10L) futra i spokoj niemal na tydzien :-) Moze komus ten patetnt jeszcze podpasuje - dziala nie tylko na rasy polnocne ale tez na wszelakie owczarki, setery itp :-) Z szorstokowlosymi nie mam doswiadczenia.

Insza inszosc, ze mi polozna powiedziala, ze bobas nie powinien... polknac psich wlosow. Ha - tylko czemu? nie zapytalam :baffled: A juz pojecia najbledszego nie mam jak tego dokonac, bo jej wlosy sa wszeeeeeeedzie ;-)

Ja mam maleństwa ala chihuahua i też teraz się lenią też mi to się nie podoba bo choć małe ale całą bluzkę oblepią kudlikami.Ale i tak je kocham.

Katasza a czemu psa wyprowadzasz?

kugela psa siersci nie moze dziecko do buzi tak jak i normalnego wlosa, dorosly tez nie powinien, nie widze innych powodow;) nie unikniesz jak masz zwierzeta. Ja sie tego boje, bo ta siersc wszedzie jest i przy raczkujacym dziecku bedzie koszmar..

azula ja na bluzce czy spodniach nie mam bo z psem sie nie przytulam i nie glaszcze nawet ostatnio. ale w pralce jest i na praniu, koszmar.

reklama
Bo w kawalerce nie damy rady we dwie dorosłe osoby, dziecko i prawie 40 kilo psa :)
No a poza tym to teściowa zaczyna budowę i i tak pies miał się na działkę wyprowadzić.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry