reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

NATURALNE PLANOWANIE RODZINY

reklama
Poszukam Elżbietko może znajde-hi hi :D-tyle ,że mogę mieć z tym trudności ,ponieważ mam minimalną szyjke macicy poniewaz jestem po konizacji i bardzo mi ją duzo obcieli :(

a z tym śluzem to jak ma być? jaka konsystencja i kolor? taka duża już jestem i aż wstyd pytać... no ale nie wiem. acha, z tą temperaturą to podwyższa się podczas płodnych? i czy naprawdę trzeba ją mierzyć rano przed wstaniem? Dziś próbowałam ale nie dałąm rady. Zadzwonił domofon i poleciałam otworzyć. Zapomniałam o temperaturce. I co dzień co innego.

Elżbietko wycieli mi po urodzeniu Wikuli czyli jak ona miała niecałe dwa latka i mam ją dosłownie[ tą szyjke] minimalną moja gin mi powiedziała ,że jak teraz zajde w ciąże to odrazu idę na zwolnienie i tak aż do końca ciąży ,moge mieć problemy z donoszeniem ale powiedziała abym się nie martwiła bo najwyżej mnie zaszyją ::)

Elzbietko a szyjke znalazłam z taką dziurką na końcu jak pisałaś niesamowite mam tyle lat a dopiero teraz ją znalazłam ::) :) ale jest na samym końcu ledwo mi palca wystarczyło ,ale to chyba z tego powodu,że tak mi ją skrucili i nie mogłam jej wcześniej znależć ::)Ania-n ślużik płodny to taki bezbarwny i rozciągliwy podobny do białka kurzego.Jak weżniesz go w dwa palce to rozciągnie ci się.

Lano, nie przejmujuj sie, zaciązysz, donosisz i urodzisz sliczną dzidzię :) :) :)
gratuluje odkrycia szyjki ;D ;)

ania-n, musisz wejsc w nawyk mierzenia temp, to nie jest łatwe i wymaga czasu, ja w końcu sie nauczyłam i pierwsze o czym myślalam po otwarciu oczu, to mierzenie temp. oczywiści były "wpadki" i przupomonalam sobei po wstaniu, ale to z czasem coraz rzadziej.
a śluz jest takij ak pisała Lana-w dniach płodnych, a w niepłodnych jest białawy i lepki.

dciągam temat do gór... znalazłam fajne informacje... więc się nimi dzielę z Wami

Poczęcie jest możliwe każdego dnia po pojawieniu się śluzu, lecz jest najbardziej prawdopodobne, gdy występuje przejrzysty, rozciągliwy śluz, dający odczucie mokrości i śliskości. Warto zastosować się do paru prostych wskazówek, zanim zaczniemy szukać pomocy lekarzy-specjalistów

1. Jeżeli po ustaniu krwawienia miesiączkowego nie obserwujesz dni suchych, staraj się zaobserwować, czy śluz nie pojawia się jeszcze w dniach zmniejszania się intensywności krwawienia.

2. Po miesiączce podejmujcie zbliżenia nie częściej niż co drugi dzień, aby zapewnić odpowiednią ilość i jakość nasienia na dni, w których następuje rozwój objawu śluzu i przybiera on cechy charakterystyczne dla czasu największej płodności. Gdy zacznie się faza płodna, odłóżcie współżycie do momentu gdy śluz staje się rozciągliwy, wilgotny i śliski.

3. Niektóre kobiety nie obserwują śluzu przejrzystego i rozciągliwego, a jedynie mają odczucie wilgotności i śliskości. Jest ono także sygnałem płodności i małżonkowie powinni wykorzystać te właśnie dni dla osiągnięcia poczęcia.

4. Część kobiet jest w stanie zaobserwować obecność śluzu typu najbardziej płodnego tylko przez kilka godzin - najczęściej rano. W takich okolicznościach małżonkowie powinni wykorzystać właśnie ten czas na zbliżenie - rano lub o innej porze dnia, gdy na krótko zauważalny jest śluz najlepszego typu.

5. Jeśli miesiączka nie pojawi się po 17 dniach od dnia szczytu śluzu (czyli ostatniego dnia w którym wystąpił śluz bardziej płodnego typu), istnieje duże prawdopodobieństwo, że doszło do poczęcia dziecka. Gdy z kolei kobieta obserwuje w swoich cyklach, że krwawienie rozpoczyna się szybciej niż po 10 dniach od szczytu, wtedy mogą zaistnieć problemy z zajściem w ciążę.

reklama
A powiedzcie mi co z ułożeniem macicy podczas pierwszych dni ciąży? wiadomo cos na ten temat?
Po owulacji s a przed @ szyjcka sie obniza i jest twarda, a poddzas ciąży?

Do góry