reklama

NATURALNE PLANOWANIE RODZINY

witam my też się staramy i po poronieniu mam jakoś wszystko inne,okres miałam 23 listopada i nie wiem jak obliczyc ten dzień.Wcześniej było łatwiej bo licząc od miesiączki 14 dzień był najbardziej płodny a teraz nie wiem bo ochota przyszła mi w dniu 10 i o co chodzi,czy to też może być płodny dzień? pomocy

reklama
Czesc dziewczyny.
jestem tu nowa,bo od niedawna staramy sie o dzidzie.pierwsza metada jaka probuje jest mierzenie temperatury.
Dzis jest 28 dc temp.utrzymuje sie w granicy 37stponi.Moje cykle trwaja 30 dni.Tak wiec za dwa dni powinna nadejsc @.Objawy sa bolace biusty,ale bardziej sutki.Boli tez podbrzusze,kilka dni temu mialam mdlosci,ale trudno okreslic z jakiego powodu.
Mam pytanie kiedy temperatura zacznie spadac?w czasie @ przed?
No i slyszalam ze w czasie zagnierzdzania mozliwe jest slabe krwawienie,w ktorym dniu to sie dzieje?

Żeby tylko człowiek mógł wyluzowac i zapomniec o tych temperaturkach...Mój M dziwnie na mnie patrzy bo zaczełam ją mierzyć...mówi,ze znowu będę się stresować...niepotrzebnie. Powiedział,ze schowa mi mój termometr:szok:
Troszkę ta moja przygoda z termometrem wybija mnie z rytmu:baffled: ale daje sobie na te pomiary m-ąc...może dwa a pózniej zonaczę jak będzie...
A jak tam u was?
widzę,że dziewczyny miały także problemy z tempką (wcześniejsze posty)

Dziewczyny, ja już sama nie wiem co z tą tempką -raz mam podwyższoną, razem normalną. Teraz też zmierzyłam i jest 37:-) Ostatnią @ miałam 1 stycznia, niby jest 19 dzień cyklu, a ja cały czas czuję kłucie w jajniku (głównie w lewym) i tak już od jakiegoś 10 dnia cyklu. Nie wiem w takim razie kiedy mam owulację, bo po tempce to chyba nie dojdę. Wczoraj miałam śluz owulacyjny, dzisiaj kłucie w jajniku cały czas:baffled: sama już nie wiem...

Ok moze znajdzie sie tu jakas mama albo ktos kto ma wieksze pojecie ode mnie na temat NPR a konkretnie pomiarow temperatury.
Zawsze przed okresem spadala mi do normalnego poziomu a teraz dostalam okres (teoretycznie bo taki bardzo slaby jest) a temperatura wyzsza caly czas sie utrzymuje. I Teraz nie wiem ciąża czy nie?

HELP
Zawsze przed okresem spadala mi do normalnego poziomu a teraz dostalam okres (teoretycznie bo taki bardzo slaby jest) a temperatura wyzsza caly czas sie utrzymuje. I Teraz nie wiem ciąża czy nie?

dzieczyny jesli duzo kozystacie z komputera polecam programik 4womenonly, do znaleznienia na programosach/dobrych programach...
bardzo ulatwia prowdzenie pomiarow.
U mnie niestety pomylka... tempka wrocila do normy :(

reklama
Witam wszystkich

Chcialabym wszystkich zaprosic do dyskusji i wymiany pogladow na temat naturalnych metod planowania fasolek (to brzmi prawie jak ogrodnictwo:))))

Czy ktoras z Was je stosuje ? Jakie macie z nimi doswiadczenie ?

Ja zaczynam dopiero obserwacje i wiele pytan mi sie nasuwa, na ktore czasem odpowiedzi nie umiem znalezc.....

Np metoda pomiaru tempki i ich interpretacja. Spadek tempki przed owulka zwykle oznacza owulacje. Ale co sie dzieje gdy tempka spada, a sluz jest nieplodny ? Co to oznacza ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry